Ферията по повод 75-ата годишнина на Porsche това лято включваше

...
Ферията по повод 75-ата годишнина на Porsche това лято включваше
Коментари Харесай

Porsche се съобразява с историята на забравения еврейски съосновател

Ферията във връзка 75-ата годишнина на Porsche това лято включваше полуда от спортни коли, които се разнасяха из централата в Щутгарт пред аудитория, в това число наследници на съоснователите Фердинанд Порше и Антон Пиех.

Но макар че първата кола на марката е създадена през 1948 година, компанията, която я създава, е основана 17 години по-рано и има трети съосновател, Адолф Розенбергер, който се отхвърля от ролята и каузи си, преди да избяга от нацистка Германия и значително отсъства от корпоративната история на известната марка.

„ Моето семейство не е неповторимо “, сподели втората братовчедка на Розенбергер Сандра Еслингер, обяснявайки, че с нея са се свързали потомци на други еврейски немски индустриалци, избягали от Холокоста, доста от които като Розенбергер умряха неразпознати в чужбина, до момента в който предходният им бизнес процъфтява в следвоенна Германия.

Целта на Еслингер е да поддържа други еврейски фамилии, чиито предшественици играят дребна роля, в случай че има такава, в оф...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР