Фериботът „Юрофери Олимпия“ акостира на пристанището в Астакос, където ще

...
Фериботът „Юрофери Олимпия“ акостира на пристанището в Астакос, където ще
Коментари Харесай

Решителен момент в спасителната акция: Изгорелият ферибот акостира на пристанище


Фериботът „ Юрофери Олимпия “ дебаркира на пристанището в Астакос, където ще продължи избавителната акция. Той е накривен поради водата, която има в него след гасенето на огъня.

От Морската администрация на Гърция се пробват да обезопасят плавателния съд, като се чака огромната врата на ферибота да бъде отворена. Това ще бъде основен миг от интервенцията.

Снимка: btvnovinite.bg


През нея се чака да влязат пожарникарите и да претърсят пространствата. Третото, четвъртото и петото равнище на кораба са изцяло изгорили. Огънят в действителност потегля от гараж 2, където са се намирали камиони.

Български водачи, които са съумели да се спасят на време от ферибота, описват, че на равнище 2 има и второ поделение, където има леки коли. Надеждата е, че точно там се намират хората, които са в неопределеност.

На пристанището са специфичните сили „ Емаг “ – особено звено от служители на реда и пожарникари, които ще се опитат да влязат вътре.

Заради пожара във ферибота има доста токсични газове. Това беше и една от аргументите управляващите да вземат решение за преместването на кораба в Астакос.

Това провокира неодобрение измежду роднините на изчезналите.

Вчера е бил разпитан беларуският водач, който е съумял да излезе самичък след два дни предстой в горящия ферибот.

Пожарът на ферибота „ Юрофери Олимпия “, пътуващ по линията Гърция – Италия, избухна в петък рано сутринта. На борда му е е имало общо 290 души.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР