Феновете на тениса видяха как днес беше написана част от

...
Феновете на тениса видяха как днес беше написана част от
Коментари Харесай

Маестро Федерер с титла №100 в Дубай

Феновете на тениса видяха по какъв начин през днешния ден беше написана част от историята на този благороден спорт. Смятаният за може би най-великия тенисист на всички времена Роджър Федерер завоюва своята юбилейна купа №100 в кариерата, триумфирайки в конкуренцията в Дубай.
37-годишният швейцарец се оправи на финала против гърка Стефанос Циципас, с който имаше да урежда сметки от началото на годината. Младокът го победи на Аустрелиън Оупън и го лиши от опцията да се бори за 21-а купа от Големия шлем. Но Маестрото си отмъсти в дубайската горещина, написа още Гонг.

Той завоюва с 6:4, 6:4, с цел да запише за следващ път името си в историята. Той стана едвам вторият тенисист с най-малко 100 трофея в Оупън-ерата. Единственият различен е Джими Конърс, който има 109 трофеи и наподобява неосъществим на върха на тази ранглиста.

От идната седмица ще имаме насладата да следим Маестрото на един от обичаните му шампионати от сериите Мастърс в Индиън Уелс, където също ще се бори за купата, само че там конкуренцията ще е надалеч по-сериозна от тази в Дубай.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР