Феновете на Наполи бяха помолени да не празнуват първата титла

...
Феновете на Наполи бяха помолени да не празнуват първата титла
Коментари Харесай

Феновете на "Наполи" бяха помолени да не празнуват титлата на Везувий

Феновете на " Наполи " бяха помолени да не честват първата купа на отбора в Серия А от 1990 година насам до вулкана Везувий, който се издига над града. Ръководството на националния парк " Везувий " излезе с публична позиция, откакто локални медии оповестиха, че последователите на отбора желаят да възпламенят факли с цветовете на италианското знаме към вулкана, в случай че отборът стане първенец още в неделя. От парка предизвестиха, че това е рисково.

" Радваме се на триумфа на " ", който носи горделивост и чест на целия ни район, както и огромна наслада за хората. Но празненствата би трябвало да останат в границите на гражданското държание ", съобщи комисарят на парк " Везувий " Рафаеле де Лука.

" Наполи " може да стане първенец в Серия А още след 32-ия кръг в неделя. Тимът води със 17 точки пред втория " Лацио " и може да завоюва третата си купа още този уикенд, в случай че победи " Салернитана " като хазаин, а римският клуб не завоюва гостуването си на " Интер ". Мачът на " Наполи " трябваше да се играе в събота, само че беше изместен за неделя от 16.00 ч. от съображения за сигурност. Срещата сред " Лацио " и " Интер " е от 13.30.

 От откраднатата кола до върха в Серия А: по какъв начин От откраднатата кола до върха в Серия А: по какъв начин " Наполи " се преобрази

Дори и да не бъде извоювана през уикенда, купата на " Наполи " на процедура е единствено въпрос на време. Това ще е третото скудето за отбора в историята, като предходните две бяха през 1987 и 1990 година, когато Диего Марадона беше част от тима, а Неапол за празненства към този момент съвсем месец.

Някои почитатели стигнаха по-далеч, като преди няколко дни проведоха алегорично " заравяне " на съперниците си в Серия А. В един от кварталите на Неапол беше изложен ковчег, върху който бяха поставени шаловете на " Ювентус ", " Милан " и " Интер ", а в профил имаше кръстове с емблемите на всички тимове в шампионата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР