Феновете на Локомотив (Пловдив) изживяха истински празник в четвъртък, когато

...
Феновете на Локомотив (Пловдив) изживяха истински празник в четвъртък, когато
Коментари Харесай

Локо ще гостува във Враца, но ще мисли за Словакия

Феновете на Локомотив (Пловдив) изживяха същински празник в четвъртък, когато обичаният им тим удари с 2:0 Спартак (Търнава) при завръщането си в евротурнирите и направи огромна крачка към третия квалификационен кръг на Лига Европа. Мачът съответства с 93-ия рожден ден на " железничарите ", а представянето на момчетата на Бруно Акрапович сподели, че те имат всичко належащо, с цел да са сериозен фактор през новия сезон в efbet Лига. Днес " смърфовете " гостуват на Ботев (Враца), само че е ясно, че мислите им ще бъдат ориентирани главно към реванша в Словакия.

За Ботев стартът на шампионата беше спорен. Отборът стартира с домакинска загуба от Берое, само че по-късно взе три точки при визитата си на Витоша (Бистрица). Сашо Ангелов по традиция акцентира доста на физическата подготовка по време на лятната пауза и това би трябвало да си проличи в хода на сезона, както беше и през предходната година. Врачани разполагат с много качествени футболисти във всички линии и сигурно Локомотив го чака тежък мач.

Христо Златински искаше да се завърне при " железничарите ", само че не получи предложение за контракт. Сега той ще гради играта на Ботев. Атаката ще води Валери Домовчийски, подкрепян от втора позиция от Мирослав Буднинов. Валери Божинов още лекува травма, само че се чака до няколко дни да подпише сс врачани. Контузен е и Георги Вълчев, само че за сметка на това Даниел Генов се възвърне и ще е титуляр довечера.

Акрапович ще резервира силите на част от титулярите за идния четвъртък. Георги Илиев ще бъде предпочетен пред Ален Ожболт в средата на терена, Стивън Езе ще отстъпи мястото си на Давид Малембана, а Един Бахтич ще стартира вместо Парвизджон Умарбаев. В предни позиции обаче още веднъж ще се разчита на дуото Димитър Илиев - Анте Аралица.

Ботев не съумя да вкара гол на този противник през предишния сезон. Срещата посред им на " Христо Ботев " приключи 0:0, а на " Лаута " Локо се наложи с безапелационното 4:0. Врачани обаче имат преимущество в общия баланс против " смърфовете " в родния хайлайф - 21 победи, 10 равенства и 19 загуби. Освен това, те са позволили единствено едно домакинско проваляне от 25 мача.

efbet Лига - 3 кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

БОТЕВ Вербовъчна разработка (4-2-3-1): K. Kостов; А. Васев, И. Миланов, А. Попов, В. Керчев; Х. Златински, И. Михайлов; Д. Генов, М. Будинов, П. Атанасов; В. Домовчийски
Старши треньор: С. Ангелов
ЛОКО ПД (3-4-1-2): М. Луков; М. Петрович, Д. Малембана, Й. Томашевич; Б. Карагарен, Е. Бахтич, П. Витанов, Елитон; Г. Илиев; Д. Илиев, А. Аралица
Старши треньор: Б. Акрапович

СЪДИЯ: Стефан Апостолов
СТАДИОН: " Христо Ботев "
НАЧАЛО: 18:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК efbet Лига 3 кръг, неделя 28 юли  Ботев (Враца) 18:45предстои  Локомотив (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР