Феновете на кралските сватби ще имат възможността да се докоснат

...
Феновете на кралските сватби ще имат възможността да се докоснат
Коментари Харесай

Излагат сватбената рокля на принцеса Беатрис в Уиндзор - slava.bg

Феновете на кралските сватби ще имат опцията да се допрян до една специфична рокля.

Става въпрос за сватбената рокля на принцеса Беатрис, с която тя се омъжи на 17 юли за Едуардо Моци. Преди специфичния ден тоалетът е бил носен от самата кралица Елизабет II през 1961 година и в този момент всеки искащ ще може да я види от близко. Роклята ще бъде изложена в замъка Уиндзор на 24 септември. Новината беше публично оповестена от кралския двор.

Принцеса Беатрис сама е помолила баба си да ѝ даде дизайнерската рокля, с цел да се появи с нея на церемонията си. Кралската женитба на няколко пъти беше отменяна поради пандемията от ковид и най-сетне се състоя в стеснен фамилен кръг, в който бяха включени Елизабет II и брачният партньор ѝ – принц Филип.

Роклята е била част от подаръка, даден от кралицата и е знак на любовта ѝ. Освен това, тя е била и най-бързият вид за изненадващата гала, която се е провела единствено за няколко седмици. Беатрис следва стъпките на сестра си – принцеса Юджийн, която също сподели сватбената си рокля пред обществото. Тоалетът на Меган Маркъл също можеше да се види в замъка Уиндзор.

Изработена от тафта в цвят слонова кост, роклята на Беатрис е образец за дизайнерския гений на Норман Хартнел. В нея са бродирани кристали и диаманти, които могат да се видят върху корсета и долната част на роклята. За да дава отговор на стилните трендове през днешния ден, тя е била леко пипната от персоналния стилист на кралицата – Анджела Кели.

Хората, които дават отговор за изложбата и се грижат за кралската сбирка, изясняват, че роклята е омекотена, с цел да ѝ се придаде по-съвременна и опростена форма. Към презрамките са били добавени къси ръкави от тройна органза с бродирани диаманти, които подхождат на истинския дизайн на Хартнел. Всяка една смяна е обратима. Сватбените обувки на Valentino и имитация на букета на Беатрис също ще бъдат показани.

Кралица Елизабет II е носила роклята за публична вечеря в английското консулство в Рим през 1961 година. След това тя я облича на премиерата на кино лентата „ Lawrence of Arabia “ през 1962 година и за Държавното разкриване на Народното събрание през 1966 година.

Изложбата в Уиндзор ще продължи от 24 септември до 22 ноември.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР