Фенове на Мароко хвърляха запалителни бомби по полициятаМасови безредици избухнаха

...
Фенове на Мароко хвърляха запалителни бомби по полициятаМасови безредици избухнаха
Коментари Харесай

Масови безредици във Франция след победата над Мароко

Фенове на Мароко хвърляха запалителни бомби по полицията

Масови вълнения избухнаха в редица френски градове след загубата на Мароко на полуфинала на Световното състезание по футбол.

След като Франция победи с 2:0, обществените мрежи се извършиха с фрагменти, на които се вижда по какъв начин почитатели на Мароко хвърлят запалителни бомби по полицията. Десетки коли са били запалени. Властите оповестиха, че в цялата страна близо 10 хиляди чиновници на реда са били в подготвеност да се оправят със обстановката. Въпреки това, локалните медии обявиха късно нощес, че обстановката в Монпелие и Ница е излязла отвън надзор. При конфликтите почина 13-годишно момче, осведоми.

Веднага след последния съдийски сигнал започнаха вълнения и в Брюксел. Там се наложи полицията да употребява водни оръдия, с цел да усмири ентусиастите.

„ Резултатът въобще не е неприличен, тъй като въпреки всичко е против тима на Франция - един страховит тим, който публично към момента е международен първенец. Мароко направи и невъзможното, с цел да успее. Всички играха на високо равнище, трансформираха историята на футбола. Те направиха голяма крачка за африканския футбол ”, счита привърженичката на Мароко Одри Денис.

Според Сумия, която поддържа френския тим, Франция заслужава третата си звезда, само че мароканците са били в действителност мощни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР