Фенове на Локомотив Пловдив, които протестират заради прекратената по взаимно

...
Фенове на Локомотив Пловдив, които протестират заради прекратената по взаимно
Коментари Харесай

Казусът със стадиона на ФК Ботев Пловдив става все по-заплетен

Фенове на " Локомотив " Пловдив, които стачкуват поради прекратената по взаимно единодушие концесия на община Пловдив за градежа на стадиона на ФК " Ботев " днес се срещнаха с регионалния шеф Дани Каназирева, която е правист по обучение и им разтълкува моментната обстановка. Тя не е добра за последователите на жълто-черния клуб, тъй като малко преди банкрута на КТБ Цветан Василев даде обещание да им построи огромен прекрасен стадион, събори остарелия и стартира строителни действия, които бяха прекъснати по обясними аргументи.

Оттогава концесията смени своя собственик два пъти, имаше и рязане на лента за продължение на строителството месеци преди локалните избори персонално от премиера Борисов, само че нищо не помръдна на строителната площадка. При явното безучастие община Пловдив и концесионерът Георги Самуилов се споразумяха за преустановяване на концесията по взаимно единодушие , а общината даде обещание да оказва помощ за строителството и с държавна интервенция. На този нов ход внезапно реагираха почитателите на " Локомотив " Пловдив , които се почувстваха ощетени поради базата си в Лаута. Впрочем по сходен метод реагираха и почитателите на " Ботев ". 

Днес Дани Каназирева изясни, че в случай че община Пловдив не беше прекратила концесията по взаимно единодушие , щеше да се окаже дебитор за над 5 млн лева, тъй че решението за прекратяването е законосъобразно и не нарушава публичния интерес. За да съобщи това, тя се базира на инспекция на цялата документи на концесията от учредяването и през 2013 година до прекратяването и през декември 2019. Дани Каназирева в детайли изясни клаузите и сподели, че схваща терзанията на последователите и на двата клуба, тя също ги има, само че няма да изпада във футболна изразителност, само че с цел да не остават подозрения за нарушен публичен интерес, " при по този начин подписан контракт, единственият вид в интерес на Пловдив е прекратяването му по взаимно единодушие. В противоположен случай, сподели Дани Каназирева, Пловдив и данъкоплатците щяха да бъдат ощетени с над 5 млн лева и блокиран стадион . "
Феновете на " Локомотив " Пловдив, които участваха на срещата, отхвърлиха коментар след нея. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР