Фенове, играчи и треньори отдадоха последна почит в Бразилия на

...
Фенове, играчи и треньори отдадоха последна почит в Бразилия на
Коментари Харесай

Фенове, играчи и треньори отдадоха последна почит към легендата Марио Загало

Фенове, играчи и треньори отдадоха последна респект в Бразилия на футболната легенда Марио Загало, който е първият в историята, спечелил международната купа като състезател и като треньор.

Загало беше възприеман от мнозина като въплъщение на бразилския народен тим, който има последователи по целия свят поради стила си на игра. Голям транспарант с надпис " Загало е безконечен " покриваше централата на Бразилската футболна конфедерация, където се състоя погребението на легендата.

Католическа гала за фамилията и приятелите ще се организира на същото място, преди ковчегът му да бъде отправен до гробището Сао Жоао Батиста след къс церемониал по улиците на Рио де Жанейро.

" Дължа кариерата си в националния тим на него. Наскоро желаех да го посетя, той не беше в добра форма. После ми се обади да си поговорим. Загубих татко ", сподели някогашният състезател Зиньо, който целуна през сълзи челото на Загало в отворения ковчег преди церемонията.

Реплики на всичките пет трофея от Световните шампионати, извоювани от Бразилия, бяха сложени пред ковчега на Загало. Синовете му получиха техни дребни версии по време на погребението.

" Мога единствено да благодаря на хората по целия свят за цялата обич, която дават на татко ми. Той беше в схващане до края. Божията воля беше той да си отиде, с цел да не страда доста ", съобщи Пауло Загало.

Местни медии оповестиха, че той е бил приет в болница след Коледа поради множествена органна непълнота.

Статуя в действителен размер на футболната легенда стоеше покрай ковчега му. Загало видя откриването на паметника му в инвалидна количка през октомври 2022 година

Той умря в петък на 92-годишна възраст. Бразилецът е единственият човек, който е печелил международната купа четири пъти - два пъти като състезател (1958, 1962), един път като старши треньор (1970) и един път като помощник-треньор (1994).

Загало беше треньор на Бразилия на Световните шампионати през 1970, 1974 и 1998 година.

Големият бразилски футболисти Роналдо, първенец на планетата през 1994 и 2002 година, беше измежду многото, които изпратиха венци.

" Загало, твоята епоха е безконечна. Благодаря за всичко, на което ме научи. Почивай в мир. Обичам те! ", написа Роналдо в обществените мрежи./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР