Феномен на пълна мумификация на тяло на мъж само за

...
Феномен на пълна мумификация на тяло на мъж само за
Коментари Харесай

18+ Наш пияница взриви световната медицина! Стана на мумия за 16 дни

Феномен на цялостна мумификация на тяло на мъж единствено за 16 дни, разказан от български съдебномедицински специалисти, взриви международната здравна преса. Това е извънредно необичаен случай на прибързано мумифициране, защото приблизително процесът лишава няколко месеца. Случаят е разказан в профилираното списание Cureus и обикаля всички интернационалните организации.

На 3 септември 2023 година в София, България, беше намерено човешко тяло в тревни площи до жп линия. До натрупа е била чантата му, цялостна с персонални движимости и бутилка алкохол. Полицията открила, че тялото е на 34-годишен мъж, който за последно е бил забелязан жив на 18 август 2023 година Трупът е бил облечен с тениска, къси панталони и чорапи, като е доказано, че тези бяха облеклата, с които за последно е забелязан жив. Има информация, че умрелият е хронично злоупотребявал с алкохол. Трупът е изпратен за аутопсия в Клиниката по правосъдна медицина и деонтология, София. При външния обзор не са открити травматични увреждания. Повърхността на кожата демонстрира оцветяване, вариращо от ярко до тъмнокафяво и твърда и жилава ", пише в Cureus.



Аман бил открит в „ етап на цялостна мумификация “ единствено 16 дни откакто последно е бил забелязан жив. Описвайки това необикновено рядко събитие, създателите на отчета по случая споделят, че мозъкът, червата и други органи на мъртвия са се свили в „ безструктурни маси “, само че не могат да обяснят по какъв начин трупът е достигнал такова напреднало положение на мумификация за толкоз малко време.

В отчета има и фотоси на натрупа за тези, които желаят да видят, само че предизвестяваме, че гледката може да е доста притеснителна.

„ Обстойният обзор на тялото сподели, че вътрешните органи в черепната, гръдната и коремната празнина са се разпаднали в изсъхнали, кафеникаво-черни маси “, допълват те.

Объркани от необикновеното положение на останките, откривателите споделят, че естественото мумифициране „ е развой, който лишава време - от няколко седмици до към 6-12 месеца “. Подобна промяна нормално е допустима единствено при рисково топли и сухи условия, като да кажем дневни температури, които да не падат под 30 градуса по Целзий и междинна мокрота под 50 %.



Нивата на слънчева радиация също е належащо да са към 600 вата на квадратен метър с цел да може да възникне естествена мумификация, а скоростта напразно е добре да бъде към 32 километра в час, с цел да помогне за ускорение на процеса. Когато всички тези условия са изпълнени е допустимо мъртвото тяло да изсъхне задоволително бързо, с цел да спре процеса на разложение и да докара до опазване.

Въпреки това през 16-те дни сред гибелта на мъжа и откриването на мумифицирания му мъртвец температурата в София варирала сред 16 и 33 градуса по Целзий, което е отвън диапазона, нужен за естествена мумификация. Относителната мокрота записана в интервала била 52 %, до момента в който междинната слънчева радиация единствено 257,9 вата на квадратен метър.

Скоростта напразно също е била надалеч под нужните за мумифициране стойности, макар че създателите спекулират, че преминаващите влакове може да са помогнали за основаването на подобаващи ветровити условия, които биха могли да са съдействали за изпаряването на течностите от тялото.

Като цяло през втората половина на август в София несъмнено не е имало подобаващи условия с цел да може да се случи естествена мумификация, което затруднява обяснението по какъв начин по този начин тялото на този индивидът е станало толкоз изсъхнало и жилаво, когато би трябвало да е изгнило.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР