Фенклубът на Локомотим Пловдив излезе с протестно писмо до ръководството

...
Фенклубът на Локомотим Пловдив излезе с протестно писмо до ръководството
Коментари Харесай

Фенклубът на Локо скочи срещу полицейски произвол

Фенклубът на Локомотим Пловдив излезе с протестно писмо до управлението на Министерство на вътрешните работи във връзка дейностите на някои униформени преди, по време и след дербито с Ботев. Припомняме, че за следващ път единствено последователи на черно-белите бяха дадени на прокуратурата и съда за противообществени прояви. От бранша на канарчетата също бяха хвърлени бомбички, нодо този миг няма арестуван и предаден на правораздаването жълто-черен почитател.
Ето и писмото:
Ние, Фенклуб Локомотив Пловдив, показваме възмущението си от държанието на органите на реда преди, по време и след футболната среща на 4 декември 2018 година
Тридесет години след рухването на комунистическия режим милиционерските похвати се завръщат с нова мощ, лица са прибирани в полицейските ръководства, без значение от тяхната възраст и неналичието на нарушение.
Поводът за нашето отвращение са целенасочените и провокативни дейности на органите на реда, ангажирани по време на пловдивското дерби, и по-специално дейностите на съответни чиновници на Министерство на вътрешните работи, показали надменно и неприемливо държание, с което прекрачиха рамките своите пълномощия, избрани със закон. Станахме очевидци на дейности на полицаи (защото те се държаха като милиционери), които навяват мемоари за една ера на произвол. Станахме очевидци на обиди и закани от чиновник на Министерство на вътрешните работи към елементарни фенове, в това число и по адрес на малолетни лица, на отправяне на разпоредби за задържане на лица по изложение на тяхното облекло.
През годините сме имали отлична връзка с органите на реда и подпомагане от тяхна страна за това по кое време и какви средства за основаване на подобаваща атмосфера по време на футболен мач могат да се внасят на стадиона. За страдание, на 4 декември видяхме тотална липса на връзка и освен това, липса на умения за водене на връзка у представителите на органите на реда. Видяхме липса на схващане и несъответстващи реакции. Видяхме нападателно държание по адрес на публиката на Локомотив Пловдив във всички браншове на стадиона, каквото не се следи даже и измежду най-крайните последователи на Локомотив Пловдив. ВИДЯХМЕ ХУЛИГАНИ В УНИФОРМИ!
Полицията е орган, който би трябвало да управлява и опазва реда, а не да основава съзнателно предпоставки за неговото нарушение, което да бъде употребявано в следствие като мотив за приложимост на мощ и ограничения, които са несъответстващи и нереципрочни даже и на манипулативно вмененото деяние на комфортното за задържане лице.
Недопустимо е лице, за което е известно, че е краен последовател на противниковия тим, да бъде разпределено да следи реда на публиката на Локомотив Пловдив! Несъмнено, футболните му пристрастия вземат връх в такава обстановка, което изрично го прави неспособен за осъществяване на служебните му отговорности и слага под въпрос психическата му резистентност в обстановки, в които квалифициран полицейски чиновник би трябвало да прояви разсъдък и да не се поддава на страсти. Очевидно лицето се усеща недосегаемо и счита, че за него законът не важи. Нещо повече, с държанието си в обществените мрежи същото лице не крие своите пристрастия и нескрита поддръжка на дейности, които съставляват противообществени прояви по смисъла на Закона за изменение и допълнение на Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия.
Лицето се назовава Иван Елшишки, чиновник на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, който неприемливо излага достойнството на съзнателните чиновници на полицията, които се грижат за реда по стадионите. Това лице си позволяваше по време на целия мач да предизвика и насочва закани, които са в прорез с неговите отговорности. Поведението му слага под подозрение неговите професионални и морални качества и безкористност, а и изяснява за какво публиката на противниковия тим употребява необичайно постоянно сякаш неразрешени пиротехнически средства по време на футболни срещи. Демонстративното проявление на татуировки на противниковия тим е целеустремено и за провокация, и това е фрапантен случай на корист със служебно състояние от страна на лицето Иван Е.
Ние питаме: в положение ли е това лице да опазва публичния ред? Съвместимо ли е насаждането на напрежение по време на мача и безцеремонната приложимост на циничен език по адрес на феновете с осъществяване на отговорностите му за запазване на реда? Напомняме, че според член 21, алинея 8, от Закона за изменение и допълнение на Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия, посочените дейности биха представлявали противообществена демонстрация, в случай че са осъществени от елементарен фен. Очевидно неприкосновеността на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, обезпечена им посредством закон, се пояснява от някои от тях като ненаказуемост, а Етичният кодекс за държание на държавните чиновници в Министерството на вътрешните работи Министерство на вътрешните работи е непозната територия.
В името на публичния интерес настояваме лицето Иван Е. да не бъде ангажирано за запазване на публичния ред на стадион „ Локомотив “, a Министерство на вътрешните работи да извърши вътрешна инспекция и да излезе със мнение друго от „ няма данни за нарушаване на вътрешния ред “, на което сме били доста постоянно очевидци, когато става дума за нарушаване на реда от страна на органите, които би трябвало да се грижат за неговото запазване!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР