ФЕНИКС (АП) — Служители на общественото здравеопазване в най-населения окръг

...
ФЕНИКС (АП) — Служители на общественото здравеопазване в най-населения окръг
Коментари Харесай

Най-населеният окръг на Аризона потвърди 645 смъртни случая, свързани с горещината, в метрото Финикс миналата година

ФЕНИКС (АП) — Служители на публичното опазване на здравето в най-населения окръг на Аризона в сряда оповестиха, че са удостоверили зашеметяващите 645 смъртни случая, свързани с горещина предходната година — повече от 50% повече от 2022 година и още един следващ годишен връх в безводното метро Финикс.

Числата в предварителния отчет на Департамента по публично опазване на здравето на окръг Марикопа разтревожиха чиновници в най-горещото огромно метро в Америка, предизвиквайки опасения по отношение на това по какъв начин по-добре да се защитят уязвимите групи като бездомни хора и по-възрастни хора от лютите летни горещини.

В отчета се споделя, че две трети от смъртните случаи, свързани с жегата в окръга през 2023 година, са хора на 50 или повече години, а 71% са в дните, когато Националната метеорологична работа е издала предизвестие за несъразмерна горещина.

„ Смъртните случаи от топлота са главен проблем за публичното здраве в нашата общественост и ще е нужна поддръжка от всички равнища, с цел да се усъвършенства ситуаци...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР