ФЕНИКС (AP) — Група апачи, която се бори да защити

...
ФЕНИКС (AP) — Група апачи, която се бори да защити
Коментари Харесай

Решение на апелативен съд в САЩ ще разреши разработването на мина в Oak Flat, земя, свещена за апачите

ФЕНИКС (AP) — Група апачи, която се бори да отбрани земята, която счита за свещена, от план за рандеман на мед в централна Аризона забележителен удар в петък, когато разграниченият състав на федералния съд гласоподава с 6-5 в поддръжка на отхвърли на по-ниска инстанция за предварителна възбрана за прекъсване на прехвърлянето на земя за плана.

Организацията Apache Stronghold се надяваше да спре минния план, като попречи на държавното управление на Съединени американски щати да трансферира земята, наречена Oak Flat, на Resolution Copper.

Wendsler Nosie, който управлява борбата на Apache Stronghold, даде обещание да апелира пред Върховния съд на Съединени американски щати решението на редкия 11-членен състав „ en banc “ на Деветия областен апелативен съд.

„ Oak Flat е като планината Синай за нас – нашето най-свещено място, където се свързваме с нашия Създател, нашата религия, нашите фамилии и нашата земя “, сподели Нози. „ Днешното решение е ориентирано към духовната кръв на моя народ, само че няма да спре битката ни да спасим Оук Флет. “

Apache Strong...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР