Фен на Ботев Пловдив загина след сблъсък с гръцки ултраси

...
Фен на Ботев Пловдив загина след сблъсък с гръцки ултраси
Коментари Харесай

Няма данни българските фенове да са провокирали нападателите в Солун

Фен на " Ботев " Пловдив почина след конфликт с гръцки ултраси в Солун, потърпевши са още двама българи, които са били откарани за лекуване. Няма заплаха за живота им заяви за Българска национална телевизия консулът на България в Гърция. Инцидентът е станал след футболното дерби ПАОК - " Арис " и преди баскетболния мач сред двата отбора. Гръцката полиция продължава следствието, нападателите се търсят.

Инцидентът е станал през вчерашния ден в следобедните часове. Българите са били нападнати от близо 20 последователи на футболния клуб ПАОК покрай паркинг в център на града. В опит да избяга един от българските почитатели на " Ботев Пловдив " е бил прегазен от лек автомобил.
Красимир Тулечки, консул на България в Гърция: Нападнати са от гръцки почитатели с бухалки, с мотоциклети, каски, маскирани, качулки. За страдание докторите не са могли да спасят едното момче, което е ударено от кола при сбиването. Други двама бяха прегледани в болничното заведение. Изписани са още в среднощ.

 ​Български футболен почитател беше погубен в Солун ​Български футболен почитател беше погубен в Солун
Български футболен почитател беше погубен в Солун по време на конфликти сред последователи на два футболни тима, а други двама почитатели бяха ранени.

От уеб страницата на обединените почитатели на Ботев Пловдив оповестиха през днешния ден, че умрелия е 28-годишния последовател на отбора " Тоско Бозаджийски ". В събота той и още двама българи са били на дербито сред " Арис " и ПАОК в Солун, на което Арис печелят с преднина от 4:2. На този стадий няма данни българските почитатели да са предизвикали нападателите.
Красимир Тулечки, консул на България в Гърция: Това става ден след провеждането на мача, в който техния обичан тим " Ботев Пловдив " е побратимен с " Арес ", който побеждава. На идващия ден те просто са седели край морето, пили са кафе в едно заведение и са се канели да си потеглят за България.
Досега управляващите са задържали близо 14 души по съмнение за присъединяване в нападението. Продължава издирването на водача, който е прегазил 28-годишния почитател на " Ботев Пловдив ". Назначена е аутопсия, която би трябвало да откри дали мъжът е умрял след удара с колата или от раните, нанесени по време на побоя.

От футболния клуб,,Арис " осъдиха остро следващия акт на свирепост сред последователите в града. В позиция, изпратена до медиите, упорстват гръцката полиция и управляващи да работят с твърда ръка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР