Фекалиите на всяко живо същество са толкова уникални, колкото пръстовите

...
Фекалиите на всяко живо същество са толкова уникални, колкото пръстовите
Коментари Харесай

Артист дари екскременти за научни изследвания


Фекалиите на всяко живо създание са толкоз неповторими, колкото пръстовите отпечатъци, настояват откриватели от Нова Зеландия в отчет, който би могъл да повлияе на възходящия подтик към персонализираната медицина и профилираните лекувания.

В завладяващо съдействие сред изкуството и университетските среди, учените в университета в Окланд са изучавали екскременти от известния актьор Били Епъл. Те открили, че съвсем половината от типовете бактерии, присъстващи в пробите от 1970 година, са към момента налице в тялото му 46 години по-късно. Тяхното проучване, оповестено в Human Microbiome Journal, значи, че напредъкът в персонализираната медицина може да има поради освен самостоятелните гени на обещано лице, само че и неговите неповторими микроби.

Молекулярният биолог Джъстин О'Съливан сподели, че "тези микроскопични същества си взаимодействат по доста комплицирани, загадъчни способи с нашите телесни системи и играят решаваща роля в нашето здраве, благоденствие и развитие". Той добави: "Структурата на микробиома е повлияна от взаимоотношението сред вашите гени и околната среда, което включва това, което ядете".

О'Съливан, старши откривател в института Liggins, съобщи, че проучването е само по рода си, тъй като хората не са склонни да пазят сходни проби.

Епъл, който учи изкуства в Кралския лицей в Лондон, преди да се реалокира в Ню Йорк, където сътрудничи с Анди Уорхол и други поп реализатори през 60-те години, събрал тъкани и ги съхранил, като през 2016 година попълнил „ сбирката “ с нови.

"Храносмилателната система на Били е по-малко разнообразна на 80-годишна възраст спрямо на 35, само че 45% от типовете бактерии са останали, макар забележителните разлики във възрастта и околната среда “, написа в отчета. Изследването откри още, че главната част от популацията на бактериите на човек остава постоянна с възрастта и е в тясна връзка с унаследените гени. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР