Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ подготвя протестни и стачни

...
Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ подготвя протестни и стачни
Коментари Харесай

Работещите в градския транспорт на София подготвят стачки и протест

Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ приготвя протестни и протестни дейности на работещите в общинските транспортни сдружения на София .

Причина за това е общественото напрежение в столичния градски превоз , което в допълнение се увеличи след извършена на 4 октомври среща с кмета на София Васил Терзиев и зам.-кмета по превоза Илиян Павлов, която не докара до резултат. На нея бяха разисквани финансовите опциите на общината за финансиране на контрактуваната бонусна система за работещите в общинските транспортни сдружения.

Исканията на синдикатите са: " Изпълнение на подписаното съглашение със Столична община и въвеждане на контрактуваната бонусна система за нарастване на заплатите в границите на тази година;
Увеличение на главните заплати с най-малко 15% от 2025 година в синхрон с предстоящото покачване на МРЗ; Незабавно погашение на дължимите средства от страната към общината ".

КНСБ предизвестява, че в случай че настояванията не бъдат чути, ще бъдат подхванати протестни дейности директно след парламентарните избори .

Припомняме, че на изключително съвещание предходната седмица Столичният общински съвет одобри общо 15 милиона лв. за градския превоз в София , с които да бъдат покрити отговорностите на " Автотранспорт " и " Електротранспорт ". Средствата са заем с гратисен интервал от 1 година. И кметът Терзиев, и зам.-кметът Павлов застанаха на позицията, че бонусната система за работещите в градския превоз не би трябвало да се вкарва популистки преди изборите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР