Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) поиска свикване на заседание

...
Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) поиска свикване на заседание
Коментари Харесай

Федерацията на синдикатите в здравеопазването иска свикване на съвета за тристранно сътрудничество

Федерацията на синдикатите в опазването на здравето (ФСЗ) изиска привикване на съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в “Здравеопазването”.

Писмото от ръководителя на ФСЗ доктор Иван Кокалов до министъра на опазването на здравето проф. доктор Христо Хинков е подадено през вчерашния ден.

Според Правилника за организацията и активността на препоръките за тристранно съдействие министърът би трябвало да свика съвещанието до 5 работни дни от датата на постъпване на настояването. Очаква се Отрасловият съвет да се организира през идната седмица.

ФСЗ предлага на него да бъдат разисквани разпоредбите за систематизиране на главните заплати в Центровете за незабавна здравна помощ и Регионалните здравни инспекции.

КНСБ настоя в признатия в края на юли бюджет за 2023 година да бъдат планувани средства за нарастване за възнагражденията в Спешната помощ и здравните инспекции.

Искането бе подкрепено на извършените срещи на конфедерацията с депутати сред двете четения на закона за бюджета, след което при окончателното му приемане за растеж на заплатите бяха планувани 30 млн. лв..
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР