Федеративният съвет на Медицинска федерация Подкрепа“ при Конфедерация на труда

...
Федеративният съвет на Медицинска федерация Подкрепа“ при Конфедерация на труда
Коментари Харесай

Синдикалисти поискаха оставката на здравния министър

Федеративният съвет на Медицинска федерация „ Подкрепа “ при Конфедерация на труда „ Подкрепа “ упорства за оставката на министъра на опазването на здравето.

Това се показва в писмо до премиера акад. Николай Денков и ръководителя на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание проф. Костадин Ангелов, публикувано на сайта на синдикалната организация.

“Честа проява на неналичието на експертиза в министерството ” е един от причините, с който се желае оставката на министъра. От федерация “Подкрепа ” смятат за проблем и “неяснотата по разпределянето на функционалностите и отрасловата подготвеност на заместник-министрите ”. Сред причините е и неналичието съответни дейности за осъществяване на съответна политика спрямо заетите в бранша.

Отказ от ясна позиция по проблемите на детското и учебното здравеопазване е другата причина за желаната оставка на здравния министър. Има “липса на изрично мнение по отношение на възобновените опити на избрани лица и свързани с тях НПО-та с неразбираеми претекстове, цели и ползи, ориентирани към разрушение на системата на ясленото дело в България ”, споделят още от федерацията.

Провал в електронизацията на здравната система, многократна смяна на периодите за използване на предписания на книжен притежател и неведнъж неспазване на към този момент оповестени условия са част от другите рецензии.

Липса на конструктивност и успеваемост на обществения разговор, както и опит за саботиране и несъблюдение на волята на законодателя по отношение на отпуснатите средства за нарастване на възнагражденията в Регионалните здравни инспекции е другият претекст за желана оставка.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР