Федералното правителство на САЩ ще отправи тази седмица предупреждение във

...
Федералното правителство на САЩ ще отправи тази седмица предупреждение във
Коментари Харесай

Политико: Правителството на САЩ готви предупреждение за кибератаки на вота на 8 ноември

Федералното държавно управление на Съединени американски щати ще насочи тази седмица предизвестие по отношение на идните на 8 ноември средносрочни избори за Конгрес, написа " Политико ", като се базира на източници, осведомени с въпроса.

Очаква се предизвестието да е обвързвано с евентуални хакерски атаки против изборния развой от страна на Китай и Русия, а също по този начин и с вероятни физически закани за изборите.

Републиканската партия цели да си върне контрола над Конгреса на тези избори, отбелязва Ройтерс.

Като две огромни закани за изборния развой може да бъдат посочени вътрешните акции за дезинформация и заканите против представители на изборните управляващи, обявиха предходната седмица пред Ройтерс двама високопоставени представители на американските управляващи.

" Говори се доста за принуждение против представители на изборните управляващи. По тази причина превърнахме в собствен приоритет...агресивното следствие на всички тези закани ", е декларирал пред Ройтерс единият от източниците, цитира го Българска телеграфна агенция.

Русия и Иран, които в предишното са ставали обект на обвинявания, че са се намесвали в американския избирателен развой, са ангажирани с рецесии (за Русия това е спорът в Украйна, а за Иран - всеобщите митинги, избухнали след гибелта на 22-годишната Махса Амини, за която се подозира, че е станала жертва на полицейско насилие) и понастоящем американските служби за киберсигурност не разполагат със сведения, че двете страни се готвят за интервенция в средносрочните избори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР