Федералното правителство на Съединените щати предупреди служителите по изборите от

...
Федералното правителство на Съединените щати предупреди служителите по изборите от
Коментари Харесай

21 щата в САЩ са били подложени на руски хакерски атаки

Федералното държавно управление на Съединените щати предизвести чиновниците по изборите от 21 щата, че предходната година изборните им системи са били подложени на съветски хакерски офанзиви, предадоха международните организации. В множеството случаи те са били несполучливи.
Сред щатите, станали обект на офанзиви, са основни места като Флорида, Охайо, Пенсилвания, Вирджиния, Калифорния и Уисконсин. От американското държавно управление не оповестяват публично кой стои зад нападенията, само че съгласно анонимни чиновници офанзивите пристигнали точно от Русия. Целта им била да се получи достъп до системата за вписване на гласоподаватели.
Големият обсег на офанзивите и дългото закъснение преди да бъдат предизвестени представители на щатите, провокира угриженост измежду някои чиновници и конгресмени. Съобщението на американското държавно управление беше направено в миг, когато се води особено следствие дали по време на предизборната акция предходната година е имало договаряне сред Русия и сътрудници на тогавашния претендент за президент Доналд Тръмп, който завоюва изборите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР