Федералното бюро за разследвания на САЩ е поело контрола над

...
Федералното бюро за разследвания на САЩ е поело контрола над
Коментари Харесай

ФБР взеха BreachForums под свой контрол

Федералното бюро за следствия на Съединени американски щати е поело контрола над форума BreachForums и сървърите, свързани с него, предава Bleeping Computer. BreachForums е едно от най-известните киберпрестъпни места в Мрежата, където се продава и купва крадена онлайн информация. За последно на уеб страницата бяха оповестени данни, откраднати от портала на Европол. Вероятно това е бил спомагателен претекст за ФБР и управляващите в Съединени американски щати да нападат уеб страницата.

Вчера началната страница на BreachForums е била сменена с изображение, на което се оповестява, че уеб сайтът към този момент е под контрола на ФБР. Разследващата организация и американското правосъдно министерство, дружно с техни сътрудници са създатели на акцията. Съобщава се, че са разпознати главните админи на уеб страницата, стихотворец е контрола над бекенд сървърите. Както разясняват от Bleeping, последното значи, че управляващите ще получат спомагателна информация за идентифицирането на киберпрестъпниците, взели участие в активността на уеб страницата. Става дума за IP адреси, списък от онлайн връзките и чатовете и други Освен това, ФБР са съумели да завладяват Telgram канала и други сметки на един от админите – лице с псевдонима Baphomet. Предполага се, че самият той е задържан и персоналните му компютърни устройства са под контрола на управляващите.

Bleeping напомнят, че BreachForums е правоприемник на няколко сходни престъпни онлайн пазара. Във форума се предлага крадени персонални данни и информация, достъп до корпоративни мрежи, оферират се и се наемат киберпрестъпни услуги против възнаграждение. BreachForums се явява заобиколен правоприемник на RaidForums, който оперира сред 2015 и 2022, когато е свален от управляващите. Един от участниците в RaidForums след това основава нов уебсайт с името Breached. След публикуването на данни, откраднати от снабдител на здравни услуги на американските сенатори, форумът е закрит от ФБР. Отново, някогашни участници в RaidForums основават ново място за търговия на киберпрестъпниците – BreachForums. Който съществува до през вчерашния ден.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР