Федералното бюро за разследвания (ФБР) разсекрети и публикува архиви, касаещи

...
Федералното бюро за разследвания (ФБР) разсекрети и публикува архиви, касаещи
Коментари Харесай

Разсекретени документи на ФБР разкриват заговор за убийството на Елизабет II

Федералното бюро за следствия (ФБР) разсекрети и разгласява архиви, касаещи редица визити на английската кралица Елизабет Втора в Съединени американски щати. В тях се разкриват и закани против нея и даже евентуален проект за скрит план за нейното ликвидиране, съобщи Медиапул с позоваване на Франс прес.

Сред тези документи, оповестени на уеб страницата на ФБР, има и подобен, отнасящ се до пътешестване на кралицата и брачна половинка ѝ принц Филип до западното крайбрежие на Съединени американски щати през 1983 година Според сведение, получено от полицията на Сан Фрациско посредством източник, непосредствен до ирландските националистически среди, мъж, който твърдял, че щерка му е била убита в Северна Ирландия при пукотевица с гумени патрони, е изразил желание да навреди на английския монарх. Той е възнамерявал да направи това като блъсне тежък предмет от моста Голдън гейт в Сан Франциско върху английската кралска яхта " Британия ", преминаваща под него, или пък като се опита да убие кралицата по време на нейна аудиенция в Националния парк Йелоустоун.

Четири години по-рано, през 1979 година, паравоенната група Ирландска републиканска войска (ИРА) умъртви в бомбен атентат лорд Луис Маунтбатън, братовчед на Елизабет Втора, в разгара на насилието в Северна Ирландия, в което се противопоставяха републиканците и юнионистите.

Друг разкрит документ на ФБР, засягащ аудиенция на Елизабет Втора през 1991 година, приказва за закани, пристигнали от ирландски групировки за внасяне на ужас в събитията, на които е трябвало да участва английският монарх, като да вземем за пример бейзболен мач и банкет в Белия дом.

Трети документ, датиращ от 1989 година, споделя, че даже и да не е била изричана никаква съответна опасност против кралицата, опцията за закани, идващи от ИРА против английската монархия, постоянно е участвала.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР