Федералният съдия, който наблюдава делото срещу сенатор Боб Менендес, съпругата

...
Федералният съдия, който наблюдава делото срещу сенатор Боб Менендес, съпругата
Коментари Харесай

Съдията определя 6 май дата на процеса по дело за подкуп срещу сенатор Менендес

Федералният арбитър, който следи делото против сенатор Боб Менендес, брачната половинка му и трима други, дефинира дата на процеса за 6 май – по-малко от месец преди първичните избори в Сената на Ню Джърси.

По време на чуване в понеделник прокурорите споделиха, че следствието, довело до обвиняванията против Менендес, продължава и загатнаха, че може да има заместващо обвиняване по случая.

Съдия Сидни Щайн сподели, че „ не е податлив “ да чака да дефинира дата на процеса, до момента в който всички открития по случая не бъдат предадени на екипите на отбраната. Прокурорите означиха, че процесът се чака да отнеме няколко месеца. В взаимозависимост от досъдебното произвеждане датата на делото може да се измести обратно.

Менендес е изправен пред три обвинявания по отношение на хипотетична скица за рушвет. Прокурорите упрекват демократа от Ню Джърси, че е употребявал политическата си власт, с цел да помогне на държавното управление на Египет и да оказва напън върху щатските и федералните прокурори, проверяващи предприемачи от Ню Джърси. Той не беше в правосъдната зала в понеделник.

И петимата упрекнати не се признаха за отговорни.

Менендес не сподели дали ще се кандидатира за преизбиране през идната година, само че даде обещание да се бори с обвиняванията и сподели, че няма да подаде оставка от Сената. Конгресменът Анди Ким сподели, че ще търси номинацията на Демократическата партия.

Прокурорите също означиха по време на чуването, че в тази ситуация има класифицирани материали и ще би трябвало да бъде назначен конфиденциален чиновник по сигурността, който да помогне за ръководството на материала.

Щайн сподели на страните, че „ сигурно ще се опита да се придържа към тези дати “, откакто дефинира графика на процеса и прикани прокурорите да разкрият случая на екипите на отбраната.

„ Да придвижим делото “, сподели съдията.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР