Федералният съд на Детройт (Мичиган) разреши да бъде забранено на

...
Федералният съд на Детройт (Мичиган) разреши да бъде забранено на
Коментари Харесай

Без палки и газ на протести

Федералният съд на Детройт (Мичиган) позволи да бъде неразрешено на полицията да се употребяват палки, сълзотворен газ, щитове и гумени патрони при акции на митинг за интервал от най-малко две седмици, заяви локалният ефирен канал WXYZ, цитирайки решение на съда. Решението идва вследствие на подаден по-рано сигнал против управляващите от страна на деятели членове на групата Detroit Will Breathe (бел. ред. Детройт ще диша), които със своето име припомнят за случая с афроамериканеца Джордж Флойд.

„ Непоправимите пострадвания, които могат да бъдат нанесени на протестиращите, надвишава всички евентуални изгоди, които полицейските чиновници могат да получат от потреблението на химикали (бел. ред. сълзотворен газ), снаряди и палки против участниците в демонстрации, които не са опасност и не се опълчват на законовите условия на чиновниците на реда “, написа в решението на съда.

Също по този начин съдът не разрешава и използването на така наречен „ задушаваща хватка “ при арест. Той смята, че несъразмерното потребление на мощ от чиновниците на реда против протестиращи нарушава в избрани елементи две ремонти в конституцията на Съединени американски щати. Първото визира свободата на религиите, словото, печата и събранията, а второто касае непозволените обиски и арести.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР