Федералният резерв публикува списък от около 750 компании, включително Apple,

...
Федералният резерв публикува списък от около 750 компании, включително Apple,
Коментари Харесай

Фед дава детайли за масираното изкупуване на корпоративни облигации

Федералният запас разгласява лист от към 750 компании, в това число Apple, Walmart и ExxonMobil, чиито корпоративни облигации ще закупи през идващите месеци в опит да задържи ниските разноски за заеми и да изглади потока на заемите.

Фед прецизира също, че до момента е закупил близо 429 милиона $ корпоративни облигации от 86 от тези компании, в това число AT&T, Walgreen`s, Microsoft, Pfizer и Marathon Petroleum, осведоми Асошиейтед прес.

През март Фед разгласи, че за първи път в историята си ще закупи корпоративни облигации, защото засилващата се пандемия провокира паникьосаните вложители да се освободят от множеството типове скъпи бумаги в опит да държат пари в брой. Това увеличи диапазона от лихви и направи съвсем невероятно сдруженията да заемат повече посредством издаване на нови облигации.

Гаранциите за изкупуване на до 750 милиарда $ корпоративен дълг от Фед успокоиха вложителите и още веднъж започнаха да купуват облигации. Това, в последна сметка оказа помощ на огромните компании да възобновят издаването на огромни количества нови облигации. Последните стопански изследвания откриват, че единствено с оповестяването на програмата Фед успя да увеличи доверието в корпоративните облигации и да усъвършенства успеваемостта на пазара.

" Гарантирайки, че огромните компании могат да вземат повече заеми, ФЕД се стреми да помогне на тези компании да не редуцират служащи. Но корпорациите не са длъжни да пазят всичките си служащи ", коментира Председателят на Федералният запас Джером Пауъл. 

В неделя Фед съобщи, че е направил първата си покупка на облигации от 86 компании предходната седмица. Сред тях са Nike, Fox Corp., Paypal, Target, Campbell Soup и Broadcom. По-рано Федералният запас разгласи, че ще купува високо оценен дълг единствено от финансово здрави компании или такива, които са били високо оценени преди да се удари пандемията и ще регистрира своите покупки на всеки 30 дни.

Централната банка също по този начин закупува пулове от облигации в борсово търгувани фондове, които работят сходно на взаимните фондове. В момента Фед има 6,8 милиарда $ облигационни ETFs. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР