Федералният резерв на САЩ издаде неочаквано предупредително съобщение до финансовите

...
Федералният резерв на САЩ издаде неочаквано предупредително съобщение до финансовите
Коментари Харесай

Федералният резерв отправи предупреждение за PayPal

Федералният запас на Съединени американски щати издаде ненадейно предупредително известие до финансовите институции по отношение на връзките им в PayPal и неотдавна показаната постоянна монета PYUSD.

Това известие на Фед е тясно обвързвано с банките, които се занимават с действия в областта на цифровите активи.

Това развиване идва в миг, когато Федералният запас ускорява регулаторния си надзор върху криптовалутния бранш. Бившият ръководител на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) Джон Рийд Старк окачестви дейностите на Федералния запас като невиждан скок на финансовите регулаторни ограничения, ориентирани към целия набор от инициативи, свързани с криптовалути.

Регулаторният пейзаж, обвързван с цифровите активи в Съединените щати, непрекъснато съставлява предизвикателство заради неналичието на добре дефинирани стандарти. Правителствените органи показват податливост да предизвикват правосъдни производства, което основава неустановеност за фирмите, целящи да оперират на американския пазар.

Понастоящем Федералният запас на Съединени американски щати е издал съвещателен документ, обвързван съответно с новата постоянна монета на PayPal. Тази стъпка е в сходство с задачата на регулатора да ускори въздействието си в тази област. Бившият ръководител на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) Джон Рийд Старк проучва последствията от тази неотдавнашна консултация.

Консултацията слага бранша на цифровите активи в обсега на “ “, както е разказано в известието.

Посочва се още, че щатските банки, в качеството си на членове на системата на Федералния запас на Съединени американски щати, би трябвало да си обезпечат разрешението на Фед, преди да се ангажират с действия, включващи обезпечени с долари токени за улеснение на заплащанията.

Старк обаче акцентира големия темперамент на приемането на това позволение. То зависи от способността на банката да извърши съответни оперативни критерии. Съответната банка би трябвало ловко да ръководи и лимитира рисковете, свързани с нейните интервенции, което постанова използването на редица защитни ограничения.

Този ход има за съществена цел да ускори надзора върху банковите интервенции, изключително във връзка с консолидираното на цифрови активи. Надзорната самодейност ще включва надзор върху обвързваните с блокчейн партньорства, които банките откриват. В резултат на това тази самодейност слага началото на по-всеобхватен федерален регулаторен метод към цялата промишленост на цифровите активи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР