Федералният орган за финансов надзор на Германия BaFin предупреди банките,

...
Федералният орган за финансов надзор на Германия BaFin предупреди банките,
Коментари Харесай

Германия алармира, че предстоят още проблеми в сектора на търговските недвижими имоти

Федералният орган за финансов контрол на Германия BaFin предизвести банките, че тези, които имат огромни експозиции към търговски недвижими парцели, би трябвало да са подготвени за повече проблеми, на фона на прогнозите, че оценките на такива активи ще се срутен в допълнение, написа Reuters.

Сегашните проблеми на вложителите и бизнесмените в недвижими парцели значат, че те ще се стремят да продават повече парцели., удължавайки спада в класа активи, разяснява Марк Брансън, президент на BaFin. " Този ​​пазар, изключително в офисите и търговията на дребно, ще остане под огромен напън и ще докара до загуби за банките ", разяснява още Брансън.

Германските банки към този момент се готвят за загуби по заеми за търговски недвижими парцели. Компании за недвижими парцели като Adler Group SA се борят с задължения, насъбрани още от времето, когато референтните лихвени проценти към момента бяха негативни.

Европейските банкови регулатори следят компликациите пред които е изправена империята на австрийския магнат Рене Бенко, писа Bloomberg наскоро. В портфолиото си тя има първокласни търговски парцели в Хамбург и Берлин и Мюнхен.
 Рекорд по анулирани строителни планове: Как Германия се трансформира в най-тежко засегнатата европейска страна от световната имотна рецесия
Рекорд по анулирани строителни планове: Как Германия се трансформира в най-тежко засегнатата европейска страна от световната имотна рецесия

22,2% от фирмите са съобщили за анулирани планове през октомври

Търговските недвижими парцели са един от най-тежко засегнатите активи от бързото повишение на лихвените проценти, тъй като строителните бизнесмени са изправени пред скок в разноските за заеми, както и промени в държанието, почнали по време на пандемията.

Индустрията е очевидец и на неналичието на покупко-продажби към този момент повече от година.

Според Брансън до момента в който развиването на комерсиалните недвижими парцели няма да провокира рецесия, банките с по-високи експозиции към бранша могат да се сблъскат с повече компликации, само че не показва банки или компании за недвижими парцели с съответни имена.

По думите на Томас Грос, основен изпълнителен шеф на немския заемодател Landesbank Hessen-Thueringen, секторът на комерсиалните недвижими парцели ще страда от високи разноски за рефинансиране.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР