Федералният канцлер на Република Австрия Карл Нехамер ще бъде на

...
Федералният канцлер на Република Австрия Карл Нехамер ще бъде на
Коментари Харесай

Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер ще бъде на посещение в България

Федералният канцлер на Република Австрия Карл Нехамер ще бъде на работно посещаване в България на 23 януари, понеделник, по покана на българската страна.

Обезпечаването на защитата на българската граница и противодействието на миграционния напън, както и използването на европейското право във връзка с Шенген, ще бъдат във фокуса на визитата, която е инициирана от президента Румен Радев. В делегацията, водена от Карл Нехамер, е Герхард Карнер – федерален министър на вътрешните работи на Австрия.

На 23 януари българският президент ще посрещне австрийския канцлер на летище „ Пловдив “, след което двамата ще се срещнат на място с подхванатите ограничения за защита на външната граница на Европейски Съюз с Турция.

Румен Радев и Карл Нехамер ще посетят Регионалната дирекция “Гранична полиция ” в Елхово, където е ситуиран Регионалният координационен център, част от Интегрираната система за наблюдаване на българо-турската граница.

Румен Радев и Карл Нехамер ще проведат работна среща и ще дадат брифинг за медиите. В българската делегация за визитата на българо-турската граница са Иван Демерджиев – длъжностен заместник  министър-председател по публичния ред и сигурност и министър  на вътрешните работи, Димитър Стоянов – длъжностен министър на защитата, адм. Емил Ефтимов – шеф на защитата.

В рамките на визитата на австрийския канцлер е планувана среща с министър-председателя Гълъб Донев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР