Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер ще бъде на работно

...
Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер ще бъде на работно
Коментари Харесай

Канцлерът на Австрия Карл Нехамер пристига в България - Политика

Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер ще бъде на работно посещаване в България на 23 януар, по покана на българската страна, оповестиха от прессекретариата на президента Румен Радев.

Обезпечаването на защитата на българската граница и противодействието на миграционния напън, както и използването на европейското право във връзка с Шенген, ще бъдат разисквани по време на визитата, която е инициирана от Радев.

В делегацията, водена от Карл Нехамер, е Герхард Карнер - федерален министър на вътрешните работи на Австрия.

На 23 януари Румен Радев ще посрещне австрийския канцлер на летище " Пловдив ", след което двамата ще се срещнат на място с подхванатите ограничения за защита на външната граница на Европейски Съюз с Турция.

Президентът и австрийският канцлер ще посетят Регионалната дирекция " Гранична полиция " в Елхово, където е ситуиран Регионалният координационен център, част от Интегрираната система за наблюдаване на българо-турската граница.

Двамата ще проведат работна среща и ще дадат брифинг за медиите. В българската делегация за визитата на българо-турската граница са Иван Демерджиев - длъжностен заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи, Димитър Стоянов – длъжностен министър на защитата, адм. Емил Ефтимов - шеф на защитата.

В рамките на визитата на австрийския канцлер е планувана среща с министър-председателя Гълъб Донев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР