Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер и вътрешният министър Герхард

...
Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер и вътрешният министър Герхард
Коментари Харесай

Австрия засилва борбата с нелегалната миграция

Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер и вътрешният министър Герхард Камер оповестиха по-нататъшната поддръжка за отбраната на границата на Балканите.
Карл Нехамер, канцлер на Австрия
В идващите месеци ще бъдат обезпечени спомагателни полицейски елементи и техническо съоръжение за защита на границите, заяви Министерството на вътрешните работи. Не се загатва съответен брой на полицейските чиновници. Австрия обаче ще продължи да упорства за ветото си върху разширението на Шенген, заяви уеб сайтът „ ое24 ”.

Необходимо е поради обстановката със сигурността в Австрия.

Досега 130 австрийски служители на реда са били ситуирани в Унгария, Сърбия и Северна Македония, с цел да подкрепят граничния надзор, надлежно, на границите със Сърбия, Северна Македония и Гърция. По данни на Министерството на вътрешните работи задачата на границата сред Северна Македония и Гърция скоро ще бъде трансформирана в задача на Frontex. Дори и по-късно Австрия ще продължи да играе водеща роля в тази интервенция, се споделя в известието. " Сътрудничеството с страните от Западните Балкани е належащо за положението на сигурността в Австрия ", изясни Карнер.

Австрия резервира правото си на несъгласие за Шенген

От друга страна, България и Румъния към момента нямат поддръжката на Австрия за мечтаното от тях присъединение към Шенген. " Австрия няма да допусне разширение на Шенгенското пространство без граничен надзор, до момента в който външните граници на Европейски Съюз не бъдат дейно предпазени и броят на незаконно преминаващите не бъде трайно понижен ", се споделя в взаимно изказване на Нехамер и Карнер, откакто немският канцлер Олаф Шолц се застъпи неотдавна за присъединението на Румъния към Шенген.

Нехамер приканва Европейски Съюз да работи

Австрийският канцлер още веднъж изиска от Европейската комисия " бързо да преведе на България незабавно нужните средства за отбрана на външните граници ". Освен това би трябвало бързо да се приложат на процедура пилотни планове с бързи процедури и неотложно репатриране непосредствено на външната граница.Федералният канцлер и министърът на вътрешните работи похвалиха Австрия като пионер в двустранното съдействие със страните от Западните Балкани и загатнаха, наред с другото, съдействието на Австрия с Босна и Херцеговина в региона на репатрирането. Миналата година шест души са били депортирани от Босна в страните им на генезис, а тази година трима души са били наложително репатрирани. Австрия не взе участие директно в депортациите, само че ги подкрепя с ноу-хау и образование на босненски полицейски чиновници. /БГНЕС

Виена / Австрия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР