Федералните регулатори предоставиха на индианските племена повече правомощия да блокират

...
Федералните регулатори предоставиха на индианските племена повече правомощия да блокират
Коментари Харесай

Индианските племена получават нови правомощия да спират нежелани хидроенергийни проекти

Федералните регулатори предоставиха на индианските племена повече пълномощия да блокират хидроенергийни планове на тяхната земя, откакто бяха подадени голям брой заявки за разширение на възобновимата сила в дефицита на вода в Съединени американски щати. Югозапад.

Преди това Федералната комисия за енергийно контролиране даде утвърждение на разработчиците да продължат с планирането, даже в случай че племената възразиха. Тази процедура завърши предходната седмица. Сега новата политика на комисията разрешава на племената бързо да постановат несъгласие на предложенията, принуждавайки бизнеса да си сътрудничи, в случай че желае федералното държавно управление да им даде изключителни права върху техните водноелектрически планове.

„ Това е признаването и зачитането на племенния суверенитет, което е от решаващо значение “, сподели Джордж Хардийн, представител на кабинета на президента на Навахо.

Федералната комисия за енергийно контролиране неотдавна отхвърли седем оферти за планове за нацията Навахо, която се простира на 27...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР