Федерални и щатски служители оценяват дали пазарна манипулация“ е причинила

...
Федерални и щатски служители оценяват дали пазарна манипулация“ е причинила
Коментари Харесай

Щатските власти разследват манипулации на пазара с банкови акции

Федерални и щатски чиновници правят оценка дали „ пазарна операция “ е предизвикала неотдавнашната волатилност на банковите акции. Това сподели пред Reuters източник, осведомен с въпроса в четвъртък, a Белият дом даде обещание да следи „ натиска за къси продажби върху здравите банки “.

Акциите на районните банки възобновиха спада си тази седмица след колапса на First Republic Bank – третият междинен заемодател в Съединени американски щати, който банкрутира за два месеца. Късите продавачи са спечелили 378.9 милиона $ единствено в четвъртък от залагане против избрани районни банки, съгласно анализаторската компания Ortex.

Повишената интензивност на късите продажби и неустойчивостта на акциите привлякоха все по-голямо внимание от страна на федерални и щатски чиновници и регулатори през последните дни, поради мощните основи в бранша и задоволителни равнища на капитал, сподели източникът, който не е акредитиран да приказва обществено.

Щатските и федералните регулатори и чиновници са все по-внимателни към опцията за манипулиране на пазара във връзка с банковите акции “, сподели източникът.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели, че администрацията на Байдън следи от близко обстановката, само че всички вероятни дейности ще бъдат подхванати от Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC).

Администрацията ще следи от близко развиването на пазара, в това число натиска на късите продажби върху здравите банки “, сподели Жан-Пиер на брифинг в Белия дом.

Американската асоциация на банкерите прикани в четвъртък SEC да проверява обилни къси продажби на банкови акции и ангажираност в обществените медии, които съгласно нея наподобяват „ откъснати от главните финансови действителности “.

Призоваваме SEC да прегледа всички свои съществуващи принадлежности и да предприеме ограничения за понижаване на опциите за злоупотреби с търговски практики и възобновяване на доверието на вложителите “, споделиха от групата.

Председателят на SEC Гари Генслер сподели в четвъртък, че Агенцията ще преследва всяка форма на непозволено държание, която може да заплаши вложителите или пазарите.

„ Както споделих, във времена на нараснала неустойчивост и неустановеност SEC е изключително фокусирана върху идентифицирането и наказателното гонене на всяка форма на непозволено държание, което може да заплаши вложителите, образуването на капитал или пазарите в по-широк проект “, сподели той в документално изказване.

Президентът и основен изпълнителен шеф на Асоциацията на потребителските банкери Линдзи Джонсън акцентира, че банковата промишленост остава мощна и прикани политиците да извърнат внимание на „ неетично държание на вложители деятели “, които се възползват от неустойчивостта на пазара.

Тази неустойчивост се подхранва от страсти и дезинформация, които не отразяват мощните съществени фундаменти на нашите банки “, сподели Джонсън в изказване.

„ Тези институции остават устойчиви и добре капитализирани и американците могат да бъдат спокойни, че техните депозити са в сигурност. “

Банковият показател S&P 600 спадна с над 3% в четвъртък. Акциите на PacWest Bancorp се сринаха с над 50%, откакто компанията удостовери, че изследва стратегически благоприятни условия.

Western Alliance Bancorp отхвърли информация от Financial Times, в която се споделя, че изследва евентуална продажба и сподели, че изследва правни благоприятни условия. Акциите ѝ се сринаха с повече от 38%, като търговията беше спирана неведнъж.

Колебанията в цената на акциите не отразяват обстоятелството, че облагите на доста районни банки се показаха по-добре през първото тримесечие и имаха постоянни основи, в това число постоянни депозити, задоволителен капитал и понижени незастраховани депозити, сподели източникът.

Той не даде детайлности за съответни случаи, които са привлекли вниманието на федералните или щатските регулатори.

Калифорнийският отдел за финансова отбрана и нововъведения съобщи, че не може да удостовери следствия или дали е наясно с някаква съответна пазарна активност. Но той сподели, че е фокусиран върху „ идентифициране, прекъсване и поправяне на всевъзможни противозаконни практики на нашите пазари “, които нарушават държавния закон.

Късите продажби, при които вложителите продават заети скъпи бумаги и се стремят да ги изкупят назад на по-ниска цена, с цел да приберат разликата, не са противозаконни и се смятат за част от здравословен пазар. Но манипулирането на цените на акциите, което SEC дефинира като „ съзнателно или съзнателно държание, предопределено да измами или измами вложителите посредством управление или изкуствено повлияване на цените на акциите “, е нелегално.

Повишената интензивност на късите продажби провокира апели за краткотрайна възбрана, само че чиновник на SEC сподели в сряда, че организацията „ сега не обмисля “ сходен ход.

SEC за първи път предизвести вложителите през март, по време на интервал на висока пазарна неустойчивост към колапса на Silicon Valley Bank и Signature Bank, че деликатно следи стабилността на пазара и ще преследва всяка форма на непозволено държание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР