Федералната служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) на Русия нарече на

...
Федералната служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) на Русия нарече на
Коментари Харесай

Русия обвини Словакия в нарушаване на договор с предаването на МиГ-29 на Украйна

Федералната работа за военно-техническо съдействие (ФСВТС) на Русия назова на Украйна неприятелска стъпка и нарушаване на интернационалните отговорности.

" Става дума за следващото жестоко нарушаване от словашката страна на нейните интернационалните отговорности за реекспорт на оръжия и военна техника, създадени в Русия ", се споделя в изказване на ФСВТС. " Разглеждаме тези дейности на Словакия като вражески акт против Руската федерация, ориентиран към разрушение на двустранните връзки ", сподели службата, представена от " интерфакс ".

По-рано Министерството на защитата на Словакия заяви, че е трансферирало първата партида от четири изтребителя МиГ-29 в Украйна (от общо 13), само че нямаше мнения по тази част от споразуменията с Москва. " Споразумението сред държавното управление на Руската федерация и държавното управление на Словашката република за военно-техническо съдействие от 29 април 1997 година гласи, че " никоя от договарящите страни няма да продава или без писменото единодушие на другата договаряща страна предаване на трети страни на оръжие и военна техника, техническа документи за тяхното произвеждане, информация и материали, получени или добити вследствие на двустранно военно-техническо съдействие ", се споделя в изказването на ФСВТС.

Миналата седмица словашкото държавно управление утвърди предаването на Украйна и на система за противовъздушна защита " Куб " в сходство с междуправителствено съглашение. Става дума за самоходната система за противовъздушна защита 2К12, създадена през 70-те години в Съюз на съветските социалистически републики най-вече за отбрана на танкови подразделения.

МиГ-29, създаден при започване на 80-те години на предишния век, е считан за един от петте най-продавани те през годините изтребители в света - повече от 800 от тези самолети са изнесени за разнообразни страни.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР