Федералната служба за сигурност (ФСБ) задържа кореспондента на The Wall

...
Федералната служба за сигурност (ФСБ) задържа кореспондента на The Wall
Коментари Харесай

Русия арестува кореспондента на The Wall Street Journal, подозира го в шпионаж

Федералната работа за сигурност (ФСБ) задържа кореспондента на The Wall Street Journal Еван Гершкович в Екатеринбург по съмнение в шпионаж. Това оповестяват за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на ФСБ.
" Федералната работа за сигурност на Руската федерация спря противозаконната активност на кореспондента на московското бюро на The Wall Street Journal, американеца Гершкович Евън, роден през 1991 година, упълномощен в съветското външно министерство, който е обвинен в шпионаж в интерес на държавното управление на Съединени американски щати. ", споделиха от ФСБ.

" Установено е, че Еван Гершкович, действайки по напътствие на американската страна, е събирал информация, представляваща държавна загадка, за активността на едно от предприятията на военно-промишления комплекс на Русия. При опит да получи секретна информация, чужденецът е арестуван в Екатеринбург ", означават от ФСБ.

Следственият отдел на ФСБ на Руската федерация е образувал наказателно дело против американски жител по член 276 от Наказателния кодекс на Руската федерация ( " Шпионаж " ).
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР