Федералната служба за банков надзор на осъществява надзор върху повече

...
Федералната служба за банков надзор на осъществява надзор върху повече
Коментари Харесай

30 германски банки под надзор за пране на пари

Федералната работа за банков контрол на реализира контрол върху повече от 30 банки по съмнение за, заяви изпълнителият шеф Торстен Пьоч.
Пред „ Бьорзен Цайтунг “ той споделя, че става въпрос за „ микс от разнообразни области “.
Броят на банките под надзора на службата се е нараснал, откакто преди година беше записано съществуването на дефекти по попречване прането на пари.
 Германците са станали по-богати от всеки път Германците са станали по-богати от всеки път
Хората в Германия са спестявали " като луди " през 2020 година и сега са по-богати от всеки път, съгласно калкулации на водещата Де Цет банк...
Службата е въвела и по този начин наречения натоварен контрол в отдела за, при който проблематичните случаи са сложени под особено наблюдаване.
За да се оправи с казуса за непълен продан на информация сред банките и институциите, които се борят с прането на пари, Пьоч упорства за основаване на база данни, в която да бъде записвана съответната информация, която да предстои на продан сред оправомощените органи. Той счита, че би било потребно да се сътвори европейски указател, в който да попадат данни за разпознати юридически лица и действителните притежатели, открити в границите на инспекцията „ Know your Customer “ (задължителен развой на идентифициране и инспекция на самоличността на клиента при разкриване на сметка и от време на време по-късно –бел. ред.). Изискванията за отбрана на персоналните данни обаче се оказаха затруднение.
Той счита, че финансовият бранш е добре предпазен с оглед засиления продан на информация, нарасналата информираност за рисковете от пране на пари и разширението на звеното за финансово разузнаване (FIU), което получава отчети за съмнителни действия. " Нивото на опасност остава високо. Но в случай че смятате, че Германия е парадайс за пране на пари, в него ще става все по-неудобно да се живее “, сподели изпълнителният шеф на Федералната работа за банков контрол.
Той е уверен, че през 2023 година е изцяло реалистично да стартира работа европейска организация за битка с прането на пари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР