Федералната разузнавателна служба на Германия (BND) е прихванала предполагаеми радиосъбщения

...
Федералната разузнавателна служба на Германия (BND) е прихванала предполагаеми радиосъбщения
Коментари Харесай

Германски агенти прихванаха руските радиограми за клането в Буча

Федералната разследваща работа на Германия (BND) е прихванала хипотетични радиосъбщения на съветските войски, в които са били обсъждани всеобщите убийства на цивилни жители в Буча. Отделни известия могат да бъдат свързани с телата на съответни хора от фотосите, направени в града след отдръпването на руснаците, заяви в четвъртък немското сп. " Шпигел ", представено от " Дойче веле ".
Данните свидетелстват за присъединяване на наемници от " ЧВК Вагнер "
Германското разузнаване разполага с радиосъобщения, чието наличие се отнася за местонахождението на тела на убити цивилни жители край основната улица в Буча. В един от диалозите военнослужещ споделя, че той и другарите му са простреляли човек на велосипед. Публикуваната в медиите по целия свят фотография на убития мъж с колелото стана едно от най-известните свидетелства за зверствата в Буча. В различен диалог мъж споделя, че хванатите украински бойци първо ги разпитват, а след това ги прострелват.
Освен това от данните може да се направи извода, че наемници от съветската " Частна военна компания Вагнер " са имали решаваща роля в зверствата в Буча.

Убийствата на цивилни – нормална процедура на съветските военни или даже тактика
Прихванатите от BND диалози свидетелстват за това, че всеобщите убийства в Буча не са били инцидентно деяние, нито действия на обособени бойци, изгубили надзор, написа " Шпигел ". На базата на получената информация, доста по-вероятно е убийството на цивилни поданици да е част от метода на деяние на съветските военни, а допустимо – и част от " ясна тактика " за заплашване, всяване на боязън и смут измежду локалното население за угнетяване на съпротивата.
От наличната информация следва, че по сходен метод са убивани хора в други окупирани от съветските войски обитаеми места в Украйна и по-специално в покрайнините на Мариупол.

Според " Шпигел " на 6 април немското разузнаване е предало получените данни на Народното събрание и други институции в Берлин.

В първите дни на април се появиха редица фотоси, видеа и други свидетелства – като разкази на очевидци, за всеобщите убийства на цивилни поданици в Буча и други селища към Киев, които преди този момент бяха окупирани от съветските войски. Светът изпадна в потрес. Украинският президент Володимир Зеленски и редица западни водачи упрекнаха съветската войска в осъществяване на геноцид и военни закононарушения. Москва гневно отхвърля обвиняванията и упреква Украйна, Съединени американски щати и НАТО в операции, разпространяване на подправена информация и провокации. Както отбелязва " Шпигел ", прихванатите от BND диалози към този момент дефинитивно опровергават изказванията на Москва.

Фактите за случилото се в Буча се удостоверяват и от сателитни фотоси в дните преди отдръпването на съветските войски.


ТЕМА преди 19 минути 193 преди 1 час 527 преди 2 часа 2637
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР