Федералната агенция за техническа помощ на германското министерство на вътрешните

...
Федералната агенция за техническа помощ на германското министерство на вътрешните
Коментари Харесай

Германия дава на Украйна хладилни контейнери за съхранение на телата на загиналите

Федералната организация за техническа помощ на немското министерство на вътрешните работи ще даде на Украйна 10 специфични хладилни контейнери за предпазване на телата на починали бойци, съобщи Укринформ, като се базира на канцеларията на украинския комисар за лица, изчезнали при особени условия.

" Комисарят за лица, изчезнали при особени условия Олег Котенко през днешния ден организира онлайн среща с представители на Федералната организация за техническа помощ на немското министерство на вътрешните работи и представители на немското бюро по правосъдна медицина ", се споделя в изказване на ведомството.

В срещата са взели участие и представители от украинското министерство на опазването на здравето и от Киевското районно бюро по правосъдна медицина. Участниците са разискали опциите за поддръжка от страна на интернационалните сътрудници за работата на комисаря и другите структури, отговарящи за издирването и идентифицирането на изчезнали лица. В изказването на украинското ведомство се отбелязва, че Федералната организация за техническа помощ ще даде на Украйна 10 хладилника (контейнери и хладилни камиони) за предпазване на тела на починали бойци, написа Българска телеграфна агенция. 

Котенко благодари на интернационалните донори, които не престават да поддържат филантропичната задача на службата на украинския омбудсман и други свързани ведомства.

На 29 август телата на 84 починали бойци са били върнати в Украйна от краткотрайно окупираните от Русия територии, показва Укринформ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР