Федерален съдия в САЩ в събота отхвърли искане от правния

...
Федерален съдия в САЩ в събота отхвърли искане от правния
Коментари Харесай

Съд поряза Тръмп по делото за изборите през 2020 г.

Федерален арбитър в Съединени американски щати в събота отхвърли искане от правния екип на някогашния президент Доналд Тръмп за удължение крайния период за обработката на доказателства по делото за изборите през 2020 година, оповестява CNN. 

Адвокатите на Тръмп ще би трябвало да отговорят до понеделник следобяд на предлагането на Министерството на правораздаването за защитна заповед.

Решението на американския областен арбитър Таня Чуткан идва, откакто екипът на специфичния прокурор Джак Смит в петък изиска бързо да се слагат ограничавания върху това, което екипът на Тръмп може да направи с доказателствата , които ще бъдат споделени с тях.

Цитират се и изявления на Тръмп в обществената му мрежа, които звучат заплашително, или предизвикателно. 
 Тръмп не се призна за отговорен и по новите обвинявания
Тръмп не се призна за отговорен и по новите обвинявания

Развитие на делото

Припомнняме, че на 4 август Тръмп не се призна за отговорен по четири наказателни обвинявания, свързани с президентските избори през 2020 година

Арестът му и повдигането на обвиняване станаха в същата постройка на съда във Вашингтон, която имаше директна видимост към насилието, разразило се в Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година, и където се явиха и над 1000 поддръжници на Тръмп, взели участие в опита за бунт.

Бившият президент ще бъде на независимост при напълно минимални условия, които включват възбрана да поддържа връзка с който и да било, за който се знае, че е очевидец по делото, с изключение на посредством юрист.

Следващото чуване по делото е планувано за 28 август, единствено пет дни след първия спор за президентските избори на републиканците, което акцентира изключителните времена, в които кандидатът за номинацията през 2024 година има невиждан график във федералния съд.

Тръмп, обръщайки се към репортерите, преди да се качи на самолета си, с цел да се върне в голф клуба си в Бедминстър, Ню Джърси, съобщи, че обвиняването е " гонене на политически конкурент. Това в никакъв случай не е трябвало да се случва в Америка ".
 Тръмп упрекна разледването против него за войната в Украйна
Тръмп упрекна разледването против него за войната в Украйна

Той назова войната в Украйна " прокси война " на Съединени американски щати с Русия

Тръмп осъди продължаващото следствие на специфичния консултант и обвиняванията като политически стимулирани, защото той е главен кандидат за президентската номинация на републиканците през 2024 година

Срещу него са повдигнати четири обвинявания, в това число скрит план за машинация на Съединените щати и възпрепятстване на публична процедура - последното обвиняване към този момент беше сполучливо повдигнато против тези, които нахлуха в Капитолия.

Тръмп, споделя обвиняването, " е бил решен да остане на власт " след загубата на изборите през 2020 година и дружно с шестима необвинени съучастници е провел скрит план за анулация на резултатите на и преди 6 януари.
 Тръмп получи обвиняване за изборите и щурма на Капитолия
Тръмп получи обвиняване за изборите и щурма на Капитолия

Новината бе предстояща
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР