Федерален съд на втора инстанция в Сан Франциско постанови вчера

...
Федерален съд на втора инстанция в Сан Франциско постанови вчера
Коментари Харесай

Американски съд постанови да спре връщането в Мексико на кандидати за убежище

Федерален съд на втора инстанция в Сан Франциско постанови през вчерашния ден връщането в Мексико на претенденти за леговище да бъде прекратено, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Планът на американския президент Доналд Тръмп " Останете в Мексико ", разгласен през декември 2018 година и почнал да се ползва месец по-късно, бе съществено неодобрен от двете страни на границата. Тази политика, публично наречена " Протоколи за отбрана на мигрантите ", се прилагаше към всички претенденти за леговище, идващи от Мексико, само че не и по отношение на самите мексиканци.

Близо 59 000 мигранти, по-голямата част от които бягащи от бедността и насилието в Централна Америка, са били върнати в Мексико в границите на тази политика, сочат публични данни, оповестени в четвъртък.

Второинстанционният съд в Сан Франциско отсъди през вчерашния ден, че практиката " не е годна в нейната целокупност " от позиция на американското право и постанови нейното прекратяване на цялата територия на Съединени американски щати.
Първоинстанционен съд постанови предходната година решение в същия смисъл, напомня Франс прес.

Първоинстанционният съд посочи в причините към решението си терзания, че в граничните региони в Мексико не съществуват нужните условия за настаняване на претендентите за леговище и че затова те стават обект на физическо и полово принуждение.

Второинстанционният съд в Сан Франциско постанови настрана решение, в което се прекратява действието и на друга мярка на държавното управление по отношение на мигрантите - възбраната за това проникналите нелегално на територията на Съединени американски щати да подават молби за даване на леговище.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР