FDA разшири списъка си с капки за очи, изтеглени през

...
FDA разшири списъка си с капки за очи, изтеглени през
Коментари Харесай

Кои капки за очи са изтеглени? Пълен списък на засегнатите продукти от множество кръгове на изтегляния.

FDA разшири листата си с капки за очи, изтеглени през 2023 година, защото продуктите може да са инфектирани с бактерии.

Продавани артикули на магазинна марка в търговците на дребно, в това число CVS, Rite Aid, Target и Walmart, са включени в последното евакуиране, оповестено в сряда от федералната организация за сигурност. Изтеглянето от Kilitch Healthcare India се базира на „ опасения за сигурността “, откакто откривателите на FDA откриха нехигиенични условия в оборудването, където са създадени продуктите.

FDA цитира „ риск от очни инфекции, които могат да доведат до частична загуба на зрението или слепота “, като предизвестява потребителите да не употребяват към този момент изтеглените артикули в края на октомври. Изследователите на FDA откриха бактерии в проби, взети от индустриалния цех, отбелязва организацията в своето предизвестие.

изтеглят шест продукта за очи с марка Leader, до момента в който Harvard Drug Group изтегля капки за очи с марка Rugby Laboratories.

FDA по-рано тази година разгласява голям брой отзовавания на капки за очи, свързани с четири смъртни случая и голям брой случаи на загуба на зрение.

Тези предизвестия включваха организацията, която през август съветваше хората да не купуват " 5% разтвор на Dr. Berne's MSM Drops " и " LightEyez MSM Eye Drops – Eye Repair ", заявявайки, че съставляват съществени опасности за здравето, в това число зрението- и животозастрашаващи инфекции.

Федералните инспектори откриха десетки проблеми при различен индийски производител, Global Pharma Healthcare Pvt Ltd, през февруари и март. Инспекцията пристигна след огнище на редки и екстензивно резистентни към медикаменти бактерии, свързани с капки за очи, създадени от компанията, които бяха маркиран като EzriCare и Delsam Pharma.

Как мога да се уверя, че моите капки за очи са безвредни?

Капките за очи би трябвало да са стерилни, с цел да бъдат безвредни, и затова се нуждаят от „ доста по-фино наблюдаване от страна на производството “, с цел да се подсигурява, че продуктите не са нечисти, сподели неотдавна Кари Чан, бизнес професор в Колумбийския университет CBS MoneyWatch.

FDA поддържа обновен лист с артикули за капки за очи, от които хората би трябвало да се отърват. Потребителите могат също по този начин да се съветват с уеб страницата на производителя на капки за очи, с цел да ревизират дали даден артикул е бил изтеглен.

доктор Кристофър Стар, представител на Американската академия по офталмология, сподели, че хората би трябвало неотложно да потърсят здравна помощ, в случай че имат нежелани реакции към капки за очи, като секреция, зачервяване или болежка, което може да значи зараза. Хората също би трябвало да ревизират периода на валидност на продукта преди приложимост.

— Елизабет Наполитано способства за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР