Фасулът е една от малкото питателни храни, чиято консумация в

...
Фасулът е една от малкото питателни храни, чиято консумация в
Коментари Харесай

Разкрити са неочаквани ползи от боба

Фасулът е една от дребното питателни храни, чиято консумация в огромни количества оказва помощ да се избегне преяждането и по този начин се заобикаля струпване на непотребни килограми. Американската диетоложка Дестини Мууди разкри тази непредвидена изгода от боба пред изданието Eat This, Not That!.


Мууди поучава постоянно да ядете фасул, тъй като е богат на фибри, протеини и доста други хранителни субстанции. Освен това, тъй като е с ниско наличие на мазнини и без холестерол, този артикул оказва помощ за нормализиране на кръвното налягане и понижава риска от развиване на сърдечни болести, инсулт и диабет вид 2, счита специалистката.

Бобовите растения могат и би трябвало да бъдат включени в диета за намаляване, защото са богати на магнезий и витамини от група В, които вземат участие в производството на сила, нужна за деен метод на живот и изгаряне на калории.

Дестини Мууди назовава боба отличен източник на растителен протеин, който оказва помощ за поддържане на мускулната маса, до момента в който отслабвате. Освен това, съгласно диетоложката, ястията от фасул поддържат чувството за задоволеност за дълго време и оказват помощ в битката против преяждането. Тя изясни, че това качество се обезпечава от разтворимите фибри, съдържащи се в бобовите растения. В стомаха той се смесва с течност, трансформира се в гел и усилва размера на храната, постъпваща в червата. Така, заключава Мууди, тялото се нуждае от повече време за мелене. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР