Фъстъците са най-често консумираните ядки, те също имат своите полезни

...
Фъстъците са най-често консумираните ядки, те също имат своите полезни
Коментари Харесай

До какви проблеми може да доведе преяждането с фъстъци

Фъстъците са най-често употребяваните ядки, те също имат своите потребни свойства. Освен че са вкусни, те съдържат доста количество фибри, протеини и потребни мазнини. Като множеството ядки, те са много калорични. Подходящи са за диабетици, тъй като съдържат постепенно усвояващи се въглехидрати. Фъстъците са храна с невисок гликемичен показател. 
Както с всяка храна, по този начин не би трябвало да прекаляваме и с потреблението на фъстъци. Те могат да доведат до напълняване и други проблеми, които ще разкрием в идващите редове.
Направено изследване през 2017 година потвърждава, че вярната и умерена консумация на този тип ядки води до понижаване на риска от развиване на сърдечно-съдови болести с до 20%.
Ето и кои са проблемите, които могат да зародят при прекомерена консумация на фъстъци:

Излишък от калории

Вече споменахме, че прекомерената консумация на фъстъците, както и на други типове ядки, може да докара до напълняване, защото те са много калорични. Само в 50 гр фъстъци се съдържат 300 калории, а когато тръгваме да ги хапваме, ние не се усещаме и постоянно прекаляваме. Определено са пристрастяващи.

Могат да подтиснат усвояването на хранителни субстанции

В състава на фъстъците има лектини и фиктинова киселина, които могат да попречат за вярното асимилиране на питателните субстанции. Най-вече цинк, желязо и калций. Редуцирайте потреблението на тези ядки, тъй като даже могат да провокират недостиг на някои минерали. Хапвайте рядко и по малко.

Възпаления

Случвало ли ви се е, когато хапнете малко повече фъстъци да почувствате дискомфорт в стомаха? 
Няма спор, че фъстъците съдържат потребни субстанции като омега-6 мастни киселини, които са значими за положението на косата, метаболизма и репродуктивността на организма ни. Но при струпване на по-голямо количество от тези мастни киселини може да се появят някои отрицателни резултати – инсулинова устойчивост, повишение на тежестта и общата мастна тъкан в тялото, по-специфично към талията и корема. 

Омега-6 мастни киселини се съдържат и в пилешкото и пуешкото месо, яйцата, течните растителни масла и др. 
Важно е да консумираме всеки един хранителен артикул с мярка. Не прекалявайте с фъстъците, с цел да избегнете горепосочените опасности. Хапвайте умерено, по дребни количества и постоянно от всяка храна, по този начин ще извличате единствено изгодите от нея, ще водите здравословен метод на живот и ще имате естествена телесна маса.
Фъстъците са вкусни, само че елементарно може да прекалим с тях, по тази причина ви предлагаме да си вземате тъкмо толкоз, колкото е естественото количество, а не да хапвате непосредствено от пакета. Така ще може да контролирате приема им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР