Фармацевтичният гигант Merck & Co Inc ще помогне за производството

...
Фармацевтичният гигант Merck & Co Inc ще помогне за производството
Коментари Харесай

Merck & Co. ще помогне за производството на ваксината на Johnson & Johnson

Фармацевтичният колос Merck & Co Inc ще помогне за производството на еднократната ваксина против COVID-19 на компанията Johnson & Johnson, заяви във вторник "Вашингтон пост ", базирайки се на висши чиновници от администрацията на Байдън.

Очаква се президентът Джо Байдън да разгласи публично това по-късно денем, показва още изданието. По график Байдън би трябвало да произнесе тирада по отношение на коронавирусната пандемия от 16.15 часа локално време (23.15 часа българско време).

Базираната в Съединени американски щати Merck спря създаването на две свои лични коронавирусни ваксини през януари, с цел да се концентрира върху двете си пробни лекувания на COVID-19.

Миналият месец компанията съобщи, че води договаряния с държавни управления и компании за евентуално подкрепяне на производството на позволени коронавирусни ваксини.

Според "Вашингтон пост " огромният производител на медикаменти ще задели две свои заводи в Съединени американски щати за произвеждане на имунизацията на J&J.

"Merck остава хладнокръвен в нашия ангажимент да допринесем за световния отговор на пандемията “, споделиха от компанията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР