Фармацевтичните компании влияят върху избора на лекарите с какво да

...
Фармацевтичните компании влияят върху избора на лекарите с какво да
Коментари Харесай

Новият шеф на НЗОК каза тъжната истина за лекарствата, които ни предписват

Фармацевтичните компании въздействат върху избора на лекарите с какво да лекуват пациентите – изводът е на новия шеф на здравната каса доктор Дечо Дечев. Според него, медиците избирали най-скъпата терапия от всички вероятни, тъй като промишлеността им предлага най-висока полза за нея.

Дечев изясни, че в целия свят фармацевтичната промишленост въздейства на избора на медиците, само че у нас не се водели съществени каузи против това.

Това са медикаментите за сърце с рискова канцерогенна съставна част, които не са изтеглени от пазара (СПИСЪК)

Той не уточни съответни лекари, лекарства и компании, само че увери, че ще работи да приключи практиката посредством промени при изписването на скъпоструващите медикаменти, за които касата заплаща.

9 нужни субстанции, които не трябва да се предозират

„ Тогава, когато има избор сред няколко разновидността на лекуване и те са еднообразно ефикасни, ще би трябвало да се избира най-евтиният медикамент, това ще разреши на фармакомпаниите да пренасочат ресурса си от въздействие върху това да бъдат с най-атрактивна цена, а не в други дейности”, акцентира Дечев, представен от bTV.

Ангелина Бонева от Центъра за отбрана правата в опазването на здравето обаче е на друго мнение: „ Ако аз ще пострадвам, с цел да се генерират икономии, съм срещу, тук нещата би трябвало да са на равнище отговорно държание и професионализъм и когато ми е предписано нещо, което ми работи добре, би трябвало да ми бъде дадено”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР