Фармацевтичната компания Teva Pharmaceuticals започва производството в ново производствено съоръжение

...
Фармацевтичната компания Teva Pharmaceuticals започва производството в ново производствено съоръжение
Коментари Харесай

Фармацевтичният завод в Троян инвестира 15 милиона евро в ново производство на препарат за деца

Фармацевтичната компания Teva Pharmaceuticals стартира производството в ново индустриално оборудване за препарата Sudocrem® в завода на компанията в Троян, оповестиха от компанията. Съоръженито е ново в световната оперативна мрежа на израелската компания Tevа ( " Тева " ) и съставлява стратегическа инвестиция от 15 милиона евро.

Препаратът за дребни деца Sudocrem® се употребява за лекуване на обрив от пелени и други кожни болести в 46 страни по света. Съоръжението за Sudocrem®, с годишен индустриален потенциал от повече от 45 милиона опаковки, ще сътвори нови работни места, увеличавайки общия брой на чиновниците в завода с 10%, до 300.

" С отварянето на това ново оборудване ние в допълнение ускоряваме ролята на Teva на българския пазар и нашият ангажимент да влияем позитивно на стопанските системи и общностите в страните, в които работим ", сподели Ричард Франсис, президент и основен изпълнителен шеф на Teva.

" Новото индустриално оборудване на Sudocrem® в Троян е значима част от плануваната капиталова стратегия на Teva в цяла Европа ", разяснява при откриването на новото произвеждане Ерик Драпе, изпълнителен вицепрезидент на Teva Global Operations. В момента 96% от медикаментите на Teva, продавани в Европа, се създават в европейски фабрики, които са едни от водещите производители на генерични медикаменти в международен мащаб.

По думите на Ерик Драпе, заводите в Дупница и Троян са значима част от цялостната световна оперативна мрежа на компанията .

" Инвестициите, които направихме в новия завод в Троян и първокласното индустриално оборудване за пелети в Дупница, доста усилват способността ни да разтеглим висококачествено съвместимо произвеждане в тези обекти, когато това се изисква за облекчаване на потребностите на пациентите ", показва още изпълнителният вицепрезидент на Teva Global Operations.
 Снимка 621276
Източник:

Този тип вложения са причина за подсилване на конкурентоспособността, дълготраен напредък и ускорение на нашия бизнес, съгласно Михал Нитка, районен изпълнителен шеф на район " Югоизточна Европа, България и Гърция " и началник на световния отдел " Продукти без лекарско наставление ".

" Впечатляващата история на Sudocrem® стартира през 1931 година и през 2023 година надмина невероятния " крайъгълен камък " от 100 милиона $ продажби в международен мащаб . Откриването на това индустриално оборудване е превъзходен образец за нашата отдаденост на милиони пациенти по целия свят и съм разчувствуван да видя по какъв начин ще способства за потребителите, които ще обслужваме и в бъдеще ", изясни Михал Нитка.

От своя страна, изпълнителният шеф на фармацевтичният цех в Троян Валя Букарева, уточни, че посредством тази самодейност се уголемява още повече мащаба, с който компанията работи в България и по-специално в Троян. " Проектът е извънредно значим за град Троян и ще разреши на " Тева " да продължи да бъде един от водещите работодатели в района, посредством обезпечаване на работна среда с благоприятни условия за развиване на доста надарени хора, които живеят в града и района ", разяснява още Валя Букарева.

На церемонията по откриването на новото индустриално оборудване в Троян, участваха и кметът на община Троян Донка Михайлова, регионалният шеф на Ловеч Светослав Славчев, както и изпълнителни шефове на най-големите дистрибутори на медикаменти в България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР