Фармацевтичната компания Pfizer съобщи, че провежда проучване, което е на

...
Фармацевтичната компания Pfizer съобщи, че провежда проучване, което е на
Коментари Харесай

Pfizer разработва адаптирана форма на Paxlovid за деца под 6 години

Фармацевтичната компания Pfizer заяви, че организира изследване, което е на междинен към късен стадий и има за цел да откри резултата на антивирусния медикамент Paxlovid m,r нехоспитализирани деца на възраст от 6 до 17 години, които са изложени на висок риск от развиване на тежък COVID-19. Paxlovid на Pfizer е позволен за незабавна приложимост в Съединени американски щати за деца над 12 години и възрастни от високорискови групи.

Засега обаче в страната няма позволени орални антивирусни медикаменти против COVID-19 за по-малки деца. Компанията възнамерява да включи в изследването 140 деца от 6 до 17 години, разпределени в две групи. В едната ще бъдат децата с тегло над 40 кг, а в другата - с тегло сред 20 и 40 кг.

„ От началото на пандемията повече от 11 млн. деца на възраст под 18 години единствено в Съединени американски щати са дали позитивен тест за COVID-19, което съставлява близо 18% от обявените случаи и е довело до повече от 100 000 приема в болница “, заяви основният теоретичен шеф на компанията Микаел Долстен.

Той заяви, че Pfizer към този момент работи и над основаването на приспособена към възрастта форма на Paxlovid за пациенти под 6 години и ще стартира да записва три групи деца под тази възраст, откакто модифицираната таблетка стане факт. Засега се знае, че по данни от изследване на междинен към късен стадий през ноември Paxlovid демонстрира съвсем 90% успеваемост за попречване на хоспитализация и гибел спрямо плацебо при възрастни с висок риск от тежко заболяване.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР