Фармацевтичната компания Pfizer отхвърли обвинения, че ваксината му е противопоказна

...
Фармацевтичната компания Pfizer отхвърли обвинения, че ваксината му е противопоказна
Коментари Харесай

Pfizer отхвърли обвинения, че ваксината му е противопоказна за хора с алергии

Фармацевтичната компания Pfizer отхвърли обвинявания, че имунизацията му е противопоказна за хора с алергии, съобщи "Индипендънт ".

Висши чиновници на Pfizer обявиха, че не са виждали случаи съществени алергични реакции към нейната ваксина по време на клинични изпитвания.
"Сред 44 000 субекти не видяхме съществени алергични реакции към имунизацията ", сподели доктор Уилям Грубер, старши вицепрезидент по клинични проучвания и развиване на имунизациите в Pfizer.

Хората със съществени алергии не би трябвало да се ваксинират против ковид с имунизацията на Pfizer/BioNTech. Това предизвестие насочи английската Агенция за контролиране на лекарствените артикули и здравната грижа.

Двама служащи от Националната здравна работа на Англия са показали признаци. Приложен им е адреналинов автоинжектор, който се слага при алергии, да вземем за пример от ядки.

В брошурата с информация за пациенти за имунизацията на Pfizer/BioNTech се предизвестява, че не би трябвало да се слага на хора, които са алергични към някои от употребяваните субстанции във имунизацията, което слага под въпрос избора на здравната работа на кои здравни служащи да се сложи от имунизацията.

Признаци за алергична реакция могат да включват сърбящ обрив по тялото, зной и отичане на лицето и езика, написа в брошурата.
Англия стартира всеобща имунизация против ковид с имунизацията на Pfizer/BioNTech.
Появиха се и данни за умряли при тестванията.

Припомняме, че това се случва на фона на предстоящото решение на Съединени американски щати дали тази ваксина ще бъде утвърдена в страната.

Израел към този момент получи първата пратка с дози. Канада утвърди имунизацията.
България също е измежду страните, поръчали препарата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР