Фармацевтичната компания Pfizer Inc., производителите на хранителни продукти General Mills

...
Фармацевтичната компания Pfizer Inc., производителите на хранителни продукти General Mills
Коментари Харесай

Pfizer, Audi и Mondelez преустановяват рекламата си в Twitter

Фармацевтичната компания Pfizer Inc., производителите на хранителни артикули General Mills Inc. и Mondelez International Inc. и немският производител на коли Audi краткотрайно са прекратили рекламните си акции в Twitter, откакто обществената мрежа беше закупена от милиардера Илън Мъск, оповестява The Wall Street Journal, базирайки се на свои източници.

Според изданието някои рекламодатели са обезпокоени от проектите на Мъск да разхлаби контрола върху наличието, което съгласно тях ще докара до увеличение на несъответствуващата информация в обществената мрежа. Други краткотрайно стопират да популяризират поради несигурността в Twitter след напускането на висшия управителен състав , написа вестникът.

По-рано френската група L`Oreal SA, най-големият производител на козметика в света, замрази разноските за реклама в Twitter.
 Мъск връща инструментите за модерация в Twitter
Мъск връща инструментите за модерация в Twitter

Новият притежател към този момент разгласи някои от измененията, които ще педприеме

Миналата седмица най-големият американски производител на коли General Motors спря рекламите си в Twitter.

Ръководителите на някои от най-големите рекламни компании също означиха, че клиентите им са почнали да преразглеждат и в някои случаи да понижават наличието си в платформата, написа Financial Times.

Преди това Мъск съобщи, че желае да разхлаби рестриктивните мерки върху наличието на микроблоговете и да отстрани " безконечните " забрани за потребителите, което провокира безпокойствие измежду някои рекламодатели. Опасенията се ускоряват с наближаването на изборите за Конгрес в Съединени американски щати, защото фирмите се притесняват, че техните реклами ще бъдат съпроводени с погрешна информация и агитация на принуждение, отбелязва FT.

Новината за оставката на комерсиалния шеф на Twitter Сара Персонет беше спомагателен отрицателен фактор, защото тя беше главното лице за контакт с рекламодателите.
 Мъск разпусна съвета на шефовете на Twitter
Мъск разпусна съвета на шефовете на Twitter

Промени в обществената мрежа

Във вторник 40 цивилен сдружения подписаха отворено писмо до рекламодатели, измежду които Amazon, Coca-Cola и Procter & Gamble, в което ги приканват да спрат да популяризират в Twitter, в случай че стандартите на компанията , в това число във връзка с модерирането на наличието, паднат под новото управление.

Годишните доходи на Twitter възлизат на към 5 милиарда $, а лъвският къс от тях идва от контракти за реклама.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР