Фармацевтичната компания Новавакс представи данни от последния етап на своето

...
Фармацевтичната компания Новавакс представи данни от последния етап на своето
Коментари Харесай

Ваксината на "Новавакс" с над 90% ефективност срещу мутациите на COVID-19

Фармацевтичната компания " Новавакс " показа данни от последния стадий на своето клинично изследване в Съединени американски щати, съгласно което създадената от тях ваксина е над 90,0% ефикасна при другите разновидности на COVID-19, заяви „ Ройтерс “.

Изследването е извършено при близо 30 000 доброволци в Съединени американски щати и Мексико. Резултатите отварят пътя на „ Новавакс “ да подаде заявление за незабавно позволение за потреблението ѝ в Съединени американски щати и други страни през третото тримесечие на 2021 година, обявиха от компанията.

Базираната на протеини ваксина е стандартен метод, който употребява пречистени елементи от вируса, с цел да се подтиква имунен отговор. Този метод се ползва и при ваксинирането против магарешка кашлица и херпес, отбелязва „ Ройтерс “.

Ваксината на " Новавакс " работи при британския, бразилския, южноафриканския и индийския разновидности, изолирани измежду участниците в изследването, съобщи един от учените, ръководещи тестванията.

Препаратът за имунизация е бил 91% сполучлив при доброволците с висок риск от тежко протичане на болестта и 100% ефикасен за попречване на умерени и тежки случаи на COVID-19.

Страничните резултати от потреблението му включват главоболие, отмалялост и мускулни болки, като те нормално са леки. Малък брой участници в изследването са имали нежелани реакции, разказани като тежки.

" Новавакс " ще може да създава 100 млн. дози на месец до края на септември и 150 млн. дози месечно след октомври, осведомят от компанията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР