Фармацевтичната компания Boehringer Ingelheim разработи глобален информационен сайт – в

...
Фармацевтичната компания Boehringer Ingelheim разработи глобален информационен сайт – в
Коментари Харесай

Действай при диабет! Информационен сайт ни учи как да поемем контрола върху заболяването захарен диабет тип 2


Фармацевтичната компания Boehringer Ingelheim създаде световен информативен уебсайт – в превод от британски език, „ Действай при диабет! “. Съдържанието на уеб страницата към този момент е налично в България и още 6 страни в Европа. Инициативата е в поддръжка на пациентите със захарен диабет вид 2 (ЗДТ2) и техните близки. Целта на основаването на уеб страницата е да се увеличи осведомеността на хората за признаците, рисковите фактори и метода на живот, както и за връзката сред диабета, сърдечносъдовите и хроничните бъбречни болести като всичко това би могло до способства за по-добро схващане и преодоляване на ЗДТ2.

„ Действай при диабет! “ - това е главното обръщение, което посредством уеб страницата се насочва към хората с диабет. Посещавайки уеб страницата, интересуващите се, могат да намерят материали, които дават потребна информация за ранното диагностициране на ЗДТ2 и рисковете свързани със болестта, а също и потребни препоръки за смяната в ежедневните привички, която оказва помощ на хората да водят пълностоен метод на живот.



Действай – научи повече за живота с диабет! В осведомителния уебсайт, пациентите ще намерят отговори на въпроси свързани със признаците и рисковите фактори, асоцииращи се със ЗДТ2, както и за връзката му със сърдечносъдовите и бъбречните болести. Чрез наличието те ще открият какви значими стъпки би трябвало да следват във всекидневните си действия, в това число промени в метода им на живот, посредством които да понижат риска от сърдечносъдови и хронични бъбречни болести. Данните сочат, че при хората със захарен диабет вид 2 съществува четирикратно по-голяма възможност от пораждане на сърдечносъдово заболяване, спрямо хората без захарен диабет, а при близо 1 от 3 пациенти се следи хронично бъбречно заболяване. 1,2

Важно е пациентите със ЗДТ2 да бъдат дейни в връзката си с лекуващия доктор , да споделят терзанията си и да търсят отговори на въпросите, които ги вълнуват. Колкото по-навременна и цялостна информация получават, толкоз повече се усилват възможностите им да могат да поемат надзор върху болестта.

Честа отмалялост, нараснало възприятие на апетит, замъглено зрение, изтръпване на ръце и крайници - това са единствено част от признаците, които могат да се свържат с поява на болестта. Консултацията с медицински експерт оказва помощ да се открият аргументите и да се вземат навременни ограничения за надзор.

Води деен метод на живот! Физическата интензивност е основна за преодоляването на захарния диабет и способства за поддържането на цялостното здраве. Редовните, даже и леки извършения спомагат за поддържането на по-здравословно телесно тегло и намаляват кръвната захар.

Около 537 милиона възрастни хора в света живеят с диабет, като сред 90 – 95% от тях имат захарен диабет вид 2. Очакванията са до 2045 година този брой да се усили до 783 милиона души. ЗДТ2 е хронично, прогресиращо положение, което в дълготраен проект включва затруднения като инсулт, инфаркт и сърдечносъдова гибел, увреждания на очите като ретинопатия, в това число слепота, увреждания на бъбреците, както и диабетна нефропатия, и доста други. 3

Много от пациентите в ранен етап не демонстрират признаци. Междувременно, защото болестта не провокира болежка, постоянно хората не схващат, че са наранени от него или неглижират положението си.

Ето за какво е значимо познаването на болестта, признаците и затрудненията, които то провокира, а също по този начин и методите за предварителна защита, която постоянно е най-хубавото лекуване.

Добрия надзор на болестта е основен при пациентите със ЗДТ2. Навременното различаване на признаците и консултацията със експерт могат да допринесат за преодоляване на болестта и понижаване на риска от съществени затруднения. 3 Затова хората, живеещи със ЗДТ2 би трябвало да бъдат дейни, да наблюдават постоянно своите индикатори и да се грижат осведомено за здравето си.

Повече информация можете да получите на, както и на

Източници:
  1. John Hopkins Medicine. Diabetes and Heart disease (Accessed September 2021)
  2. Centers of Disease Control and Prevention. Diabetes and Chronic Kidney Disease (Accessed September 2021)
  3. Diabetes Atlas 10th edition 2021, International Diabetes Federation. (Accessed September 2021)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР